Documenten en Publicaties Bibliotheek

Meer artikelen

U vindt hier alle documenten en publicaties die wij aanbieden via onze website. Het gaat om adviezen, rapporten, besluiten, brochures, factsheets, jaarverslagen en scans. U kunt filteren op publicatiesoort, sector, subsidie of regeling en op land.

Onder het kopje 'recent' vindt u onze actuele publicaties. Onder het kopje 'bibliotheek' vindt u overige relevante publicaties.

 1. Myanmar Flower Sector Quick Scan
  PDF document | 3,08 MB | 20 maart 2018

  In december 2017 publiceerde de Nederlandse ambassade in Yangon in samenwerking met RVO.nl het rapport ‘ Myanmar Flower Sector Quick Scan’. In het rapport worden kansen en uitdagingen beschreven voor Nederlandse ondernemers in de (snij) bloemensector in Myanmar.

 2. Report Cruise Terminals Central America
  PDF document | 841,57 KB | 20 maart 2018

  Rapport over de cruisesector in Midden-Amerika. Met het tropische klimaat is de regio een populaire bestemming voor cruises. In 2015 namen ongeveer 1,35 miljoen mensen een cruise met stops in Midden-Amerika. De sector in de regio is sterk verbonden met de Amerikaanse economie, omdat Noord-Amerikanen meer dan de helft van de passagiers uitmaken.

 3. The Seaports of Central America
  PDF document | 1,01 MB | 20 maart 2018

  Rapport over de uitdagingen en investeringskansen in 12 grote havens in Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua en Costa Rica. De landen hebben een geografisch voordeel doordat ze havens aan de Atlantische- en aan de Stille Oceaan hebben. Ook liggen ze in de buurt van het Panamakanaal. De havens in de regio staan voor verschillende uitdagingen. Slechte infrastructuur veroorzaakt hoge logistieke kosten. Veel poorten zijn relatief oud en de douane vormt een obstakel voor de ontwikkeling van goedkoop en efficiënt transport.

 4. Dutch Delegation at MIT European Career Fair 2018
  PDF document | 671,13 KB | 15 maart 2018

  Van 23 tot 26 februari 2018 bracht een Nederlandse delegatie van 11 bedrijven, kennisinstellingen en universiteiten een bezoek aan de MIT European Career Fair. Dit is een groot wervingsevenement voor excellente studenten en young professionals. Het doel van de European Career Fair is om talent aan te trekken en Nederland te profileren als aantrekkelijk land om in te wonen en te werken. Bron: IA-netwerk Boston.

 5. The MIT Intelligence Quest
  PDF document | 440,97 KB | 15 maart 2018

  De technische universiteit in Cambrdige, het Massachusetts Institute of Technology (MIT), heeft op 1 maart 2018 een nieuw instituut geopend: MIT Intelligence Quest (IQ). MIT IQ brengt onderzoekers van verschillende disciplines samen om het menselijk brein beter te begrijpen en deze kennis toe te passen op computerintelligentie. Bron: IA-netwerk Boston.

 6. Agriculture in Panama
  PDF document | 1,01 MB | 09 maart 2018

  Rapport over de uitdagingen en kansen in de agrarische sector in Panama. De landbouwproductie bestaat voornamelijk uit granen, fruit en groenten. Ook produceert het land koffiebonen van hoge kwaliteit. De juiste technieken om te anticiperen op klimaatomstandigheden ontbreken vaak. Logistieke diensten om producten te transporteren zijn onderontwikkeld, met hoge verliezen na de oogst als gevolgd. Landbouwgrond is niet niet efficiënt verdeeld en de toepassing van technologie is traag. Deze uitdagingen creëren kansen voor Nederlandse bedrijven, gezien de positie van Nederland als koploper in agro (logistieke) technologieën. Er wordt expertise gevraagd voor het opleiden van boeren en het bijdragen aan de ontwikkeling tot een voedselhub.

 7. Kansen voor Nederlandse ‘start- en scale-ups’ in Japan
  PDF document | 250,87 KB | 01 maart 2018

  Japan was jarenlang op verschillende terreinen koploper in technologische innovatie. Ondanks dat het land 3,3% van het BNP (op 3 na hoogste percentage binnen de OESO) besteed aan R&D, ontwikkelen startups zich minder snel dan in de VS en Europa. Dit biedt kansen aan jonge Nederlandse techbedrijven die interesse hebben in een samenwerking met grote Japanse bedrijven.

 8. Innoveren in klassiek Italië
  PDF document | 729,22 KB | 01 maart 2018

  Rapport over de mogelijkheden voor Nederlandse ondernemers op het gebied van innovatie in Italië. De focus ligt op de sectoren water, creatief (mode en cultureel erfgoed), agrifood en tuinbouw & uitgangsmaterialen.

Pagina's

Verfijnen

Verfijnen met facetten

Service menu right