Documenten en Publicaties Bibliotheek | RVO.nl | Rijksdienst

Service menu right

Documenten en Publicaties Bibliotheek

Meer artikelen

U vindt hier alle documenten en publicaties die wij aanbieden via onze website. Het gaat om adviezen, rapporten, besluiten, brochures, factsheets, jaarverslagen en scans. U kunt filteren op publicatiesoort, sector, subsidie of regeling en op land.

Onder het kopje 'recent' vindt u onze actuele publicaties. Onder het kopje 'bibliotheek' vindt u overige relevante publicaties.

 1. A brief introduction to the Animal Husbandry Industry in Liaoning Province
  PDF document | 1,27 MB | 20 september 2019

  Het marktrapport 'A brief introduction to the Animal Husbandry Industry in Liaoning Province' biedt informatie over de ontwikkelingen in de veeteelt sector in de provincie Liaoning. Het rapport beschrijft kansen voor Nederlandse bedrijven, belangrijke organisaties en toonaangevende spelers op de markt. Bron NBSO Dalian.

 2. Economic Overview of Sichuan Province
  PDF document | 7,88 MB | 14 november 2017

  Met een goed ontwikkelde industriële basis, een grote, opgeleide arbeidsmarkt, en een steeds internationaler gerichte markt biedt de provincie Sichuan veel kansen voor Nederlandse bedrijven. Dit NBSO rapport geeft een beknopt overzicht van de huidige economische stand van zaken binnen Sichuan en schetst de toekomstige ontwikkelingen van de belangrijkste industrieën en steden in deze veelbelovende opkomende regio. Bron: NBSO Chengdu, China

 3. 1,000 Talents Policy
  PDF document | 1,60 MB | 31 januari 2017

  De 1,000 Talents Policy is een van de belangrijkste manieren van de Chinese overheid om getalenteerde Chinezen uit het buitenland terug te halen. Deze getalenteerden moeten dan in China de innovatie stuwen. Meer dan 5,500 onderzoekers en zo’n 500 ondernemers en werknemers van innovatieve bedrijven zijn met een beloning tot € 2 miljoen terug gehaald naar China. Een analyse van publicaties van de eerste groep onderzoekers laat een hoge impact zien. De talenten komen vooral uit de USA, maar binnen de EU-27 is Nederland de tweede leverancier geworden. Nederlandse universiteiten en onderzoeksinstellingen kunnen hiervan profiteren. Met de terugkeerders kan het wetenschappelijke netwerk tussen Nederland en de beste onderzoeksgroepen van China worden uitgebreid.

 4. Sino-Dutch Research Overview
  PDF document | 2,48 MB | 30 januari 2017

  Nederlands-Chinees onderzoek wordt het meest geciteerd van de top 10 grootste partners van China. China is aan een opmars bezig in impact, dat op dit tempo West Europees niveau zal bereiken na 2020. Het Nederlandse aandeel in internationale Chinees onderzoek is iets gegroeid. Maar Nederland blijft achter bij landen als Australië, de UK en USA. Aandeel vergroten betekent dat er meer met onbekendere universiteiten in second tier cities moet worden samengewerkt. Het is aan universiteiten en onderzoeksinstellingen hier een keuze in te maken. Bron: IA-netwerk China.

 5. Food Valley of China in Weifang, China
  PDF document | 749,03 KB | 17 januari 2017

  Food Valley China is een strategisch platform met als doel het bevorderen en moderniseren van de voedingsindustrie. Het doel is om het gebied te ontwikkelen tot een centrum voor: - Agro-food beurzen en handel; - Inspectie en kwaliteitscontrole; - Human resources en talent ontwikkeling; - Innovatie en incubatie; - samenwerking en uitwisselingen.

 6. Economisch overzicht en kansen van de province Shandong, China
  PDF document | 1,27 MB | 04 januari 2017

  De provincie Shandong biedt mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven in een groot aantal sectoren. Het NBSO-rapport 'Economic overview and opportunities of Shandong province' beschrijft de huidige stand van zaken en de richting waarin de provincie zich economisch ontwikkelt. Ook leest u over de belangrijkste steden, de voornaamste industrieën en kansen voor uw bedrijf. Bron: NBSO Jinan en Qingdao.

Pagina's

Verfijnen

Verfijnen met facetten