Agri-Food Innovatiemissie Californië
Bent u actief op het gebied van technologieontwikkeling in de glastuinbouw en vertical farming? Heeft u interesse om samen met Amerikaanse partners aan innovatieve oplossingen voor Controlled Environment Agriculture (CEA) te werken en deze te valideren? Ga dan mee met de innovatiemissie naar Californië van 23 tot 25 mei.

Centraal bij deze agri-food innovatiemissie staat het verkennen van samenwerking met Amerikaanse partners in concrete R&D-projecten, met mogelijkheid tot gedeeltelijke projectfinanciering.
Deze missie bouwt voort op de strategische, meerjarige bilaterale samenwerking tussen Nederland en de VS op het gebied van AgFoodTech (voorheen het 'CaWaDu' programma). Een van de privaat-publieke samenwerkingsverbanden, 'Global Controlled Environment Agriculture Consortium' (GCEAC), richt zich op de ontwikkeling en verdere automatisering van CEA. Dit omvat zowel glastuinbouw als vertical farming.
Lees meer over 'Global Controlled Environment Agriculture Consortium'
Doel van deze missie
- Concrete projectvoorstellen verkennen en ontwikkelen met partners in de VS in het kader van de meerjarige bilaterale samenwerking, met mogelijke projectfinanciering.
- Mogelijke demo-sites bezoeken waar innovatieve technologie en oplossingen in de praktijk getest en gevalideerd kunnen worden.
- Netwerkontwikkeling voor deelnemende partijen.
Voor wie?
De missie is interessant voor Nederlandse ondernemers en onderzoekers die werken aan technologie-ontwikkeling en -toepassingen binnen de volgende domeinen:
- Artificiële Intelligentie (AI) en datamanagement;
- Robotica & automatisering;
- Gewasfysiologie en genetica.
Programma
Het programma is nog in ontwikkeling. We zullen een aantal gecommitteerde stakeholders inclusief bedrijven in Californië bezoeken, we brengen werkbezoeken aan mogelijke demolocaties en er is voldoende tijd voor (1-op-1) gesprekken met Amerikaanse partijen: UC Davis, Vertical / greenhouse farms (bijvoorbeeld Plenty / Gotham Greens), University of California en Research & Extension System.
Aanmelden
Heeft u interesse in de innovatiemissie naar Californië? U kon zich aanmelden tot 8 april via het registratieformulier.
Dit betreft een kleinschalige missie: het maximaal aantal deelnemers voor deze missie is 15. Afhankelijk van het totaal aantal deelnemende bedrijven, kunnen er maximaal 2 personen per bedrijf deelnemen. Afhankelijk van de COVID-restricties die op dat moment gelden en worden opgelegd door de te bezoeken locaties, kan het maximum aantal deelnemers nog wijzigen. Op basis van het inhoudelijke programma wordt gekeken welke deelnemers het beste passen binnen deze innovatiemissie. De organisatie behoudt zich het recht voor keuzes te maken voor deelnemende partijen op basis van inhoudelijke match met het programma en het doel van de missie.
De kosten voor deelname aan de innovatiemissie bedragen € 250 exclusief btw per persoon. Deelname is inclusief programma, transfers naar programmaonderdelen, lunches en diners als deze als onderdeel van het programma zijn opgenomen. De missie is exclusief reis- en verblijfkosten (hotels en vluchten) en alle individuele kosten, zoals lunches en diners buiten het programma om.
COVID-19-clausule
De organisatie neemt op 2 mei een besluit over het doorgaan van deze innovatiemissie. Dit op basis van het dan geldende reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de dan in de VS geldende inreisregelgeving en de situatie ter plaatse. Wij informeren de deelnemers hierover meteen. Bij uitstel of annulering brengen wij geen deelnemerskosten in rekening. Ook na het besluit om de missie te laten doorgaan, behoudt de organisatie zich het recht voor om de innovatiemissie, in geval van onvoorziene omstandigheden, alsnog te annuleren. Ook dan brengen wij geen deelnemerskosten in rekening.
Meer informatie
Heeft u vragen over deze missie: Neem dan contact met ons op via Bert van der Heide, E: bert.vanderheide@rvo.nl.