Save the date: Asia Clean Energy Forum 2024

Gepubliceerd op:
19 maart 2024

Bent u actief op het gebied van schone en groene energie? En wilt u zakendoen in Azië met de Asian Development Bank (ADB)? Ga dan van 3 tot en met 7 juni mee naar Manilla voor het Asia Clean Energy Forum (ACEF) 2024.

maandag
3 juni
t/m
vrijdag
7 juni

Locatie

ADB Headquarters
Manilla
PH

Organisatoren

  • Asian Development Bank (ADB)
  • Nederlandse ambassade in Manilla
  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Het Asia Clean Energy Forum (ACEF) vindt dit jaar voor de 19e keer plaats. Tijdens dit evenement op het ADB-hoofdkantoor in de Filipijnse hoofdstad Manilla, maakt u kennis met professionals van de ADB. Ook overheidsorganisaties en regionale partijen uit de energiesector zijn aanwezig.

Tijdens het Forum informeren verschillende regionale managers en Project Officers u over de energiestrategie van de ADB. Verder is er aandacht voor:

  • de algemene strategie van de bank;
  • voorbeelden van goedgekeurde projecten;
  • budgetten per deelsector in de verschillende Aziatische landen;
  • de (aanbestedings)procedures van de ADB.

Voor wie?

Bent u actief in de (schone)energiesector en op zoek naar zakelijke kansen in Azië? En wilt u graag meer weten over de Aziatische landen waarin de ADB actief is? Dan is ACEF 2024 interessant voor u.

Aanvullend programma 

Tijdens het evenement is er een aanvullend programma voor Nederlandse deelnemers. In dit programma maakt u kennis met regionale Filipijnse partijen en overheidsinstanties die ook actief zijn in de energiesector. Verder kunt u deelnemen aan 1-op-1-gesprekken met gespecialiseerde Project Officers van de ADB. De Nederlandse ambassade in Manilla en RVO stellen het programma samen.

Geïnteresseerd in dit aanvullend programma? Houd dan rekening met enige flexibiliteit in uw reisschema. Meer informatie volgt op een later tijdstip.

Strategie voor schone energie

De Asian Development Bank verstrekt leningen en schenkingen aan 38 ontwikkelingslanden. Tussen 2016 en 2020 heeft de ADB zo'n US$ 8,5 miljard geïnvesteerd in schone energie in de Aziatische regio.

De bank heeft een speciaal programma (pdf) opgesteld om energie-efficiëntie, energiebesparing en duurzame energie in Azië te stimuleren. Ook is het ADB-beleid in 2021 vernieuwd, met meer aandacht voor windenergie, zonne-energie, waterkracht en energie uit afval. 

Deelname en vragen

Bent u geïnteresseerd in deelname aan dit evenement in de Filipijnen? Of wilt u meer informatie over zakendoen met de ADB? Vul dan het voorlopige deelnameformulier (Engelstalig) in of mail direct naar:

Ravi Kumar van Team Internationale Organisaties (TIO), RVO 
E: TIO@rvo.nl

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?