Nederlandse bedrijvenmissie naar Warschau en EV Experience Polen

Gepubliceerd op:
1 maart 2023

Bent u actief in duurzame mobiliteit of in elektrisch vervoer (EV)? En wilt u uw netwerk uitbreiden, marktinformatie verzamelen en zakendoen op de grootste EV-markt van Centraal- en Oost-Europa? Neem dan deel aan de Nederlandse bedrijvenmissie naar Warschau en naar 'EV Experience Poland' op Modlin Track! Deze missie duurt van 25 tot en met 27 mei 2023. 

donderdag
25 mei
07:00
t/m
zaterdag
27 mei
16:00

Locatie

Warschau
PL

Deelname

 • Uiterste aanmelddatum: vrijdag 31 maart
 • Deelname is gratis 
 • Voertaal is Engels 

Organisatoren

 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
 • Brancheorganisatie Polish Alternative Fuels Association (PSPA)
 • Nederlandse Ambassade in Polen
 • Nederlands - Poolse Kamer van Koophandel

Contact met Poolse bedrijven, overheid en consumenten

Donderdag 25 mei - De eerste dag van het programma bestaat uit: 

 • presentaties over de Poolse economie, zakendoen in Polen en kansen voor Nederlandse bedrijven in 'nieuwe' mobiliteit; 
 • een rondetafelgesprek met Poolse spelers uit het bedrijfsleven, de overheid en de academische wereld;
 • de mogelijkheid om uw bedrijf kort te presenteren;
 • een netwerkbijeenkomst; 
 • een buffetdiner met externe gasten, ter afsluiting.

Wij organiseren ook individuele matchmaking, netwerkbijeenkomsten en 1 of 2 werkbezoeken (bij voldoende interesse). 

Er is vooraf een intake voor de matchmaking. Zo koppelen wij u aan de goede Poolse gesprekspartners uit het netwerk van brancheorganisatie PSPA, en daarbuiten. Gesprekken vinden plaats in speeddates van maximaal 30 minuten. De Nederlands-Poolse Kamer van Koophandel bereidt deze voor.

Deelname EV Experience Poland

De EV Experience Poland duurt 2 dagen en wordt bezocht door honderden ondernemers en consumenten. U en andere deelnemers kunnen testritten maken, producten uitproberen en demonstraties geven of meemaken.

De EV Experience Poland is opgezet naar Nederlands voorbeeld. De belangrijkste Poolse brancheorganisatie Polish Alternative Fuels Association (PSPA) organiseert de EV Experience op het racecircuit Modlin Track, dichtbij Warschau. De Poolse mobiliteitssector komt daar samen om 'nieuwe mobiliteit' te ervaren. U ontmoet daar vertegenwoordigers van de auto-industrie, vervoersbedrijven, en ontwikkelaars van laadinfrastructuur. Ook wordt EV Experience bezocht door leasebedrijven, aanbieders van nieuwe mobiliteitsdiensten en door Poolse consumenten. 

Nederlands paviljoen

Wij bouwen een Nederlands paviljoen op een centrale plaats van EV Experience Poland, om Nederlandse deelnemers goed zichtbaar te maken. 

Bedrijvendag

Vrijdag 26 mei - De bedrijvendag is voor wie actief is of wil zijn op de Poolse EV-markt. In 2022 namen 600 bedrijven deel. Op deze dag kunt u zien wat de Poolse markt te bieden heeft en hoe die zich ontwikkelt. Ook kunt u uw product of dienst laten zien aan mogelijke Poolse afnemers. 

Consumentendag

Zaterdag 27 mei - De consumentendag geeft de mogelijkheid om kennis te maken met Poolse consumenten. U kunt uw product of dienst aan hen laten zien. Vorig jaar trok de consumentendag duizend bezoekers.

Waarom Polen?

 • Polen heeft de 6e grootste economie van Europa. Economen blijven positief over de vooruitzichten van ‘groeiwonder' Polen. 
 • Polen heeft 38 miljoen inwoners en is dus een grote afzetmarkt. 
 • De handel tussen Nederland en Polen groeit bijzonder snel. In 2021 groeide de Nederlandse export bijvoorbeeld met 30%, waarmee het in handelsvolume Spanje nu voorbij is. 
 • In Polen groeit ook de sector duurzame mobiliteit hard. Publieke en private partijen investeren veel in de sector, met steun van de EU. De verkoop van laadinfrastructuur en van elektrische voertuigen groeit ieder jaar met tientallen procenten.
 • Polen is de grootste producent van accu's in Europa, en daarnaast ook een belangrijke producent van auto-onderdelen.
 • Kleinere en tweewielige elektrische voertuigen zijn snel heel populair geworden, ook in het segment Last Mile Solutions. 

De Poolse mobiliteitssector is dus interessant voor Nederlandse bedrijven die internationaal zaken willen doen. In Polen kunt u veel markt veroveren met een relatief kleine inspanning.  

Voor wie?

Deze bedrijvenmissie is bedoeld voor Nederlandse bedrijven en mkb-ondernemers die internationaal willen ondernemen en die actief willen zijn in Polen.

Deelname aan deze missie (met de individuele matchmaking en het inhoudelijke programma) helpt u om de markt te verkennen, kansen op te pakken of uw positie in Polen te verstevigen. Dit geldt vooral voor bedrijven die zich bezighouden met laadinfrastructuur, auto-industrie, Last Mile Solutions, IT-oplossingen, micro mobiliteit en future transport.

Voor deze doelgroep zijn er veel redenen om naar Polen af te reizen. Het is voor deze bedrijven vooral interessant dat de EV Experience Poland: 

 • zowel consumenten (B2C), bedrijven (B2B) als toeleveranciers van overheden (B2G) trekt, en dat wij u helpen om met hen in contact te komen;
 • de mogelijkheid geeft om elektrische voertuigen te 'beleven': u kunt testritten maken op het circuit, demonstraties zien en nieuwe producten bekijken;
 • organisaties bij elkaar brengt die u bij kunnen praten over ontwikkelingen op de Poolse mobiliteitsmarkt. 

Programma

Deelname en kosten

Aan de aanmelding zijn geen kosten verbonden. De kosten voor u blijven beperkt tot reis- en verblijfskosten.

Aanmelden

Meld u aan voor deze Nederlandse bedrijvenmissie naar EV Experience Poland. Uiterste aanmelddatum is vrijdag 31 maart. De voertaal is Engels.

Wij kijken ernaar uit u in Warschau te ontmoeten! 

Meer vragen? 

Voor vragen over deelname aan deze bedrijven missie of over het evenement EV Experience Poland, kunt u contact opnemen met een van de onderstaande contactpersonen. 

Nederlandse Ambassade in Warschau, de economische afdeling
Dorota van den Bercken 
E: dm-vanden.bercken@minbuza.nl 

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Sanne Kaasjager
E: sanne.kaasjager@minbuza.nl

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), Business Development voor Centraal-Europa
Olav Masseling 
E: olav.masseling@rvo.nl

In opdracht van:
 • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?