Nationale Bodemtop 2023

Gepubliceerd op:
19 januari 2023

Het belangrijkste bezit van een agrariër is zijn eigen grond. Daarom is het goed om duurzaam om te gaan met deze bodem. Hierover gaat de Nationale Bodemtop. Bent u er ook bij?

Nationale Bodemtop
woensdag
8 februari
08:30 - 16:30

Locatie

De St@art, Apenheul
J.C. Wilslaan 21
7313 HK Apeldoorn
NL

Deelname

Gratis

Organisatoren

  • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Alles over duurzaam bodembeheer

Tijdens de Bodemtop hoort u alles over duurzaam bodembeheer. Wat zijn bijvoorbeeld praktische manieren om koolstof vast te leggen? En welke teelten zijn geschikt voor biobased bouwen? Bij deze manier van bouwen worden natuurlijke materialen gebruikt. Ook leert u meer over biodiversiteit in de bodem.

Voor wie?

De Nationale Bodemtop is bedoeld voor iedereen die werkt aan duurzaam bodembeheer. Bijvoorbeeld agrariërs, ecologen, biologen, wetenschappers, waterschappen en provincies.

Uitgebreid en persoonlijk programma

U kunt uw programma voor de Bodemtop zelf invullen. Er zijn 3 rondes met workshops, waarvoor u zich kunt aanmelden. De workshops zijn niet verplicht. U kunt bijvoorbeeld ook contact leggen met anderen in de speciale netwerkruimte. Minister Adema van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit sluit de dag af. Hij doet mee aan een panelgesprek over het Landbouwakkoord.

Meer over het programma en de workshops

Op de website van de Nationale Bodemtop vindt u een uitgebreide versie van het programma. U vindt daar ook het overzicht van de workshops.

 

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?