Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie

Gepubliceerd op:
2 juni 2022

Circulair bouwen is de toekomst. Steeds meer marktpartijen, opdrachtgevers, overheden en ontwerpers houden zich ermee bezig. Maar de eerste mijlpaal - 50% circulair in 2030 - nadert snel. Tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie op 6 juli 2022 gaan we graag met u en andere betrokkenen in gesprek over de toekomst van de circulaire bouweconomie. Dit doen we met inspirerende sprekers vanuit politiek, overheid, kennissector en marktpartijen.

woensdag
6 juli
08:00 - 14:00

Locatie

NBC congrescentrum
Blokhoeve 1
3438 LC NIeuwegein
NL

Deelname

Deelname is gratis

Organisatoren

  • Transitieteam Circulaire Bouweconomie
  • RWS
  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Concretisering van de circulaire doelstellingen komt tijdens het event aan bod. Ook brengen we in kaart wat er nodig is om de milieu-impact zo snel mogelijk terug te brengen binnen de verschillende sectoren.

Opschalen en versnellen

Opschaling en versnelling zijn nodig om de enorme opgave te realiseren. Wat betekent dit concreet voor de onderhouds- en vervangingsopgave in de GWW en het realiseren van een miljoen woningen? Hoe zorgen we ervoor dat we in 2050 daadwerkelijk een volledig circulaire bouweconomie hebben?

Ook gaan we aan de slag in deelsessies om verschillende Road Maps uit te werken. De meest impactvolle productgroepen worden opgepakt: woningbouw, bedrijfshallen, kunstwerken, wegen en installaties. Het doel is om voor ieder van deze sectoren in kaart te brengen wat er nodig is om de milieu-impact zo snel mogelijk terug te brengen.

Verder werken we een aantal belangrijke thema's uit: rol decentrale overheden, digitalisering, waardecreatie, hergebruik secundaire materialen, belang ketenakkoorden, biobased/hernieuwbaar.

Programma en aanmelden

Ga voor het programma en aanmelden naar Programma Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie is bekend | Circulaire Bouweconomie

Meer weten?

In opdracht van:
  • Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
  • Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Bent u tevreden over deze pagina?