Webinar Clean Energy Transition Partnership

Gepubliceerd op:
14 september 2023
Laatst gecontroleerd op:
19 september 2023

Bent u ondernemer of onderzoeker en wilt u een energie-innovatie testen of demonstreren? Wilt u dat doen met een of meer internationale partners? Meld u dan aan voor dit webinar en hoor alles over de aanvraag van een subsidie van CETPartnership.

  donderdag
  12 oktober
  09:00 - 10:30
  Online

  Deelname

  Gratis

  Organisatoren

  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

  Op 13 september presenteerde Clean Energy Transition Partnership (CETPartnership) internationaal de definitieve subsidieoproep ('call') voor deze subsidie en de thema’s waarbinnen u kunt aanvragen. Tot 22 november 2023 kunt u een vooraanmelding indienen.

  Nederlandse ondernemers en onderzoekers kunnen daarna via Nederlandse regelingen subsidie aanvragen voor internationale samenwerking bij energie-innovaties. Het gaat bij RVO dan om de regelingen: Hernieuwbare Energietransitie (HER+) en Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+).

  Wat kunt u verwachten?

  U hoort in dit webinar alles over het CETPartnership en hoe u hiervoor als Nederlandse partner kunt aanvragen. We informeren u over de voorwaarden, de deadlines, vooraanmelding en de definitieve aanvraag. Aan het einde van het webinar kunt u vragen stellen.

  1. Welkom en introductie
  2. Inspiratieproject
  3. Voorwaarden HER+/DEI+ (door RVO)
  4. Voorwaarden NWO (onder voorbehoud) 
  5. Internationale procedure
  6. Vragen en antwoorden

  Aanmelden

  Meld u aan met dit aanmeldformulier. In de ontvangstbevestiging staat hoe u online kunt deelnemen.

  Subsidie voor internationale samenwerking

  De subsidieverstrekkers van CETPartnership komen uit Europa, VS en Canada. Er is bijna € 130 miljoen beschikbaar voor innovatie en onderzoek voor de transitie naar een klimaatneutraal energiesysteem. 

  Meer weten?

  In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
  Bent u tevreden over deze pagina?