Bijeenkomst energiebesparingsplicht en informatieplicht

Gepubliceerd op:
5 augustus 2022

Bedrijven en instellingen krijgen vanaf 2023 te maken met een gewijzigde energiebesparingsplicht en informatieplicht energiebesparing. Wilt u weten wat dit voor u als gebouweigenaar betekent? Meld u dan aan voor de bijeenkomst energiebesparingsplicht en informatieplicht op donderdag 8 september 2022.

informatieplicht energiebesparing - wijzigingen
donderdag
8 september
13:00 - 16:00

Locatie

Glazen Zaal
Prinsessegracht 26
2514AP Den Haag
NL

Deelname

Deelname is gratis.

Deze bijeenkomst is ook online te volgen.

Organisatoren

  • RVO, Ministerie van Economische Zaken

Over de energiebesparingsplicht

De energiebesparingsplicht verplicht bedrijven om energiebesparende maatregelen te nemen die binnen 5 jaar zijn terugverdiend. Deze plicht verandert in 2023 – onder andere omdat dan de Omgevingswet van start gaat.

Ook moet u rapporteren over de genomen energiebesparende maatregelen. Dit zijn gebouw gebonden maatregelen. Denk daarbij aan de erkende maatregelen voor o.a. ventilatie, isolatie, warmteopwekking of binnenverlichting. U moet ook over de energiebesparende maatregelen rapporteren die uw huurder neemt. Alle maatregelen staan in de Erkende Maatregelenlijst (EML).

Voor wie?

Deze bijeenkomst is voor gebouweigenaren die zich aan de energiebesparingsplicht moeten houden. U moet zich aan de energiebesparingsplicht houden als u per locatie jaarlijks 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 mgas verbruikt.

Tijdens deze bijeenkomst vertellen wij over de gewijzigde energiebesparingsplicht en informatieplicht energiebesparing. En bespreken we de laatste versie van de EML.

Netwerkborrel

Vanaf 16.00 uur is er een aansluitende netwerkborrel.

Programma en aanmelden

Voor het volledige programma en aanmelden klikt u op de aanmeldknop of gaat u naar deze pagina.

Meer weten?

Informatieplicht energiebesparing

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?