Webinar Energy hubs: kansen en uitdagingen in de lokale omgeving

Gepubliceerd op:
17 mei 2023

Wat is een energy hub? Welke kansen en uitdagingen zijn er voor de lokale omgeving? En welke rol neemt een gemeente in de praktijk? Krijg antwoord op deze en andere vragen in het webinar op 20 juni. Dit webinar is bedoeld voor gemeenten, provincies en waterschappen.

dinsdag
20 juni
13:00 - 14:30
Online

Deelname

Gratis

Organisatoren

 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Landschap rond energy hubs

Een webinar waarin gemeenten, vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en een energiecoöperatie aan het woord komen. Zij vertellen over hun projecten uit de praktijk. Aan de hand van de routekaart wordt ingegaan op hoe het landschap rond energy hubs of lokale energieoplossingen eruit kan zien. Welke rol kun je als gemeente op je nemen? Hoe trek je hierin samen op met ondernemers? En waar kun je terecht voor informatie en uitwisseling?

Programma

Dinsdag 20 juni

 • 15:00 – 15:05 uur
  Opening (René Schellekens, gespreksleider RVO)
 • 15:05 – 15:20 uur
  Energy hubs, waar hebben we het over? Het landschap en de routekaart toegelicht. Rollen die gemeenten kunnen nemen bij het realiseren van lokale energieoplossingen (Laurens Gijsbers, RVO)
 • 15:20 – 15:50 uur
  De praktijk - Lokale energieoplossingen LIFE Amsterdam en ROBUST Utrecht (In gesprek met Esther Jansen, gemeente Amsterdam en Paula Schulze, gemeente Utrecht)
 • 15:50 – 16:20 uur
  De praktijk - Smart Smart energy hub Tilburg/Waalwijk/Zaltbommel en EnergieWEB gemeente Barneveld, Ede en Wageningen (In gesprek met Roland Kahmann, Recoy en Hansjurgen Heinen, Klimaatverbond)
 • 16:20 – 16:25 uur
  Wat heeft RVO te bieden? - Loket, handreiking, landingsplatform, etc. (Laurens Gijsbers, RVO)
 • 16:25 – 16:30 uur
  Afsluiting (René Schellekens, RVO)

Aanmelden

Tijdens deze online kennissessie bieden we u inspiratie, praktijkvoorbeelden en handvatten. Schrijf u nu in voor dit webinar!

In opdracht van:
 • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?