Groene Peper: het online duurzaamheidsevent voor het onderwijs

Gepubliceerd op:
2 maart 2022

Groene Peper houdt van dinsdag 17 tot en met vrijdag 20 mei maar liefst 19 verschillende online duurzaamheidssessies. Het motto van deze sessies is 'Connect for Green Impact'.

dinsdag
17 mei
10:00 - 15:30
t/m
vrijdag
20 mei
10:00 - 15:30
Online

Deelname

Gratis.

Organisatoren

  • Het Groene Brein

Bent u student, docent of anderzijds werkzaam in het vervolgonderwijs? Meld u dan aan. U doet kennis en inspiratie op en ontmoet mensen die net als u bezig zijn met duurzaamheid. In het programma is er speciale aandacht voor digitalisering op het gebied van duurzaamheid. Het evenement is daarom ook interessant voor facilitair managers en IT-coördinatoren.

Een duurzame stad voor iedereen

Wereldwijd zorgen steden voor 60 tot 80% van het energieverbruik en 75% van de CO2-uitstoot. De overgang naar duurzame energie en duurzaam vervoer in een stedelijk gebied vereist een gepaste aanpak. Hoe gaan we hier in Nederland en in de rest van de wereld mee om? En hoe zorgen we voor betrokkenheid bij inwoners? Dat is dit jaar het thema van Groene Peper: een duurzame stad voor iedereen.

Het programma

Het programma bestaat uit 19 online sessies. Waarschijnlijk breidt het aantal sessies nog verder uit. Een overzicht van alle online sessies staat op de website van Groene Peper. Het programma bevat inspirerende en praktische informatie over energie en klimaat, biodiversiteit, circulaire economie en digitalisering. Denk daarbij aan onderwerpen als:

  • ‘De Sustainable Development Goals (SDG): hoe staat jouw stad ervoor?’ op dinsdag 17 mei.
  • ‘Groene Software: best practices om groenere keuzes te maken’ op dinsdag 17 mei.
  • ‘LEAP: voor een duurzamere Nederlandse ICT-infrastructuur’ op dinsdag 17 mei.

Hoofdspreker Reint Jan Renes, gedragswetenschapper en lector Psychologie voor een Duurzame Stad, deelt op de slotdag zijn kijk op het thema: Een duurzame stad voor iedereen.

Hogeschool van Amsterdam

Groene Peper wordt georganiseerd door Het Groene Brein, SURF, Duurzaam MBO, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Studenten voor Morgen en de Hogeschool van Amsterdam, die dit jaar de host is van het evenement.

Deelname en aanmelden

Sommige sessies hebben een beperkt aantal plekken, op tijd aanmelden is daarom belangrijk. Dit doet u via de aanmeldknop rechts op deze pagina. Deelname aan Groene Peper is gratis. De online sessie vinden plaats in MS Teams.

Zie ook

Bent u tevreden over deze pagina?