NL Paviljoen op de Internationale Grüne Woche 2023 in Berlijn

Gepubliceerd op:
22 augustus 2022
Laatst gecontroleerd op:
28 augustus 2022

Bent u geïnteresseerd in het betreden van de Duitse markt en wilt u de Duitse consument leren kennen? Heeft u al jaren een handelsrelatie met Duitsland en blijft u graag in contact met uw klanten? Of wilt u uw netwerk in de agro en food sector uitbreiden? Dan is de Internationale Grüne Woche (IGW) een interessante beurs voor u. Ga ook mee naar de IGW in Berlijn, van 20 tot en met 29 januari 2023.

NL Paviljoen op de Grohne Woche
vrijdag
20 januari
00:00 - 00:00
t/m
zondag
29 januari
00:00 - 00:00

Locatie

Messe Berlin
Messedamm 22
14055 Berlijn
DE

Deelname

 • Aanmelden voor 10 oktober 2022

Organisatoren

 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
 • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
 • Nederlandse ambassade in Berlijn

De Internationale Grüne Woche is hét trefpunt voor de Duitse en internationale landbouw- en agrifoodsector. Het is een perfecte mogelijkheid voor bedrijven om nieuwe producten en diensten te laten zien. Tegelijk kunnen we samen – als overheid,  bedrijfsleven en kennisinstellingen – de goede naam van 'agroland Nederland' in Duitsland behouden en sterker maken. 

De beurs is een goede mogelijkheid om aan onze internationale partners te laten zien hoe onze landbouw, tuinbouw en de voedingssector meehelpen om maatschappelijke uitdagingen in de wereld het hoofd te bieden. De aanwezigheid van een bewindspersoon, diverse Eerste en Tweede Kamerleden, Gedeputeerden uit de provincies en de diverse netwerkmomenten met de Nederlandse delegatie en internationale partners maken deelname aan de beurs tot een waardevol netwerkevenement.

Grüne Woche

In 2020 namen 1.810 exposanten uit 72 landen deel aan de Grüne Woche. De beurs trok meer dan 400.000 bezoekers, waarvan 90.000 vakbezoekers. De bezoekers gaven samen meer dan € 52 miljoen uit. In 2021 vond de IGW digitaal plaats.

De Grüne Woche 2023 richt zich op de laatste ontwikkelingen van voeding en voedselproductie. Biologisch, regionaal en eerlijk, vegetarisch en veganistisch, gezond en duurzaam. Dit zijn maar een paar ontwikkelingen waar de beurs in Berlijn aandacht aan besteedt.

NL Paviljoen – "Lecker, nachhaltig und von nebenan"

Het NL Paviljoen krijgt een innovatieve, groene en kleurrijke uitstraling. Het zal voor de bezoeker te herkennen zijn als Nederland. In het paviljoen geven wij aandacht aan verschillende beleidsthema's. Dit jaar zetten we (verduurzaming van de) groente, fruit en tuinbouw extra in het licht. De focus ligt daarbij onder andere op:

 • Lekker, duurzaam en nabij (regionaal): wat komt er allemaal bij kijken om lekker eten duurzaam te verbouwen en te telen. 
 • Zo lekker en gezond kan kasteelt zijn.
 • Plantaardig
 • Biologisch
 • Minder verspilling
 • Kringlooplandbouw
 • Nederland als kampioen in zaaigoed en kassenbouw: het belang van zaaigoed en kassenbouw voor een duurzame productie van groente, fruit en planten.
 • Natuur-inclusief: ecologische teelt die bijdraagt aan de lokale biodiversiteit met oog voor de natuur.

De samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven, versterkt elkaars boodschap. U profiteert dus van de aantrekkingskracht van een gezamenlijke NL uitstraling. Maar uw deelname biedt meer voordelen:

 • Het NL Paviljoen van 800 m2 staat op een A-locatie in hal 18.
 • Het is een goede gelegenheid om uw producten te laten testen door de Duitse consument (smaak, geur, verpakking, enzovoort).
 • Het is een mooie mogelijkheid om uw eigen netwerk en mogelijke klanten uit te nodigen.
 • En u kunt bij het netwerken gebruikmaken van faciliteiten van het NL Paviljoen. Denk aan een koffiecorner, ontvangstruimte, presentatiemogelijkheid of recepties.

Hoe kunt u deelnemen?

U kunt op 2 manieren meedoen aan het NL Paviljoen: 

 1. Met een eigen commerciële plek binnen het NL Paviljoen: U kunt uw producten verkopen aan de bezoekers.
 2. Met een niet-commerciële presentatie / plek: U sluit aan bij een of meer beleidsthema's van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. 

Het ministerie zorgt ervoor dat het paviljoen een gezamenlijke NL uitstraling krijgt.

Bij beide vormen van deelname kunt u ook presentaties, leuke activiteiten en workshops organiseren in het NL Paviljoen. Dit in overleg en afstemming met RVO.

Voorwaarden voor deelname

Aanmelden

Meld u aan voor het NL Paviljoen. Doe dit uiterlijk op maandag 10 oktober 2022.

Twijfelt u of meedoen met het NL Paviljoen interessant voor u is? Of heeft u zich al ingeschreven? Meld u dan aan voor onze netwerkborrel op maandagmiddag 3 oktober 2022. Tijdens deze bijeenkomst kunt u onder andere het conceptontwerp van het NL Paviljoen bekijken.

Contact

Voor vragen over deelname

Hanneke Bogaerts
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
E: hanneke.bogaerts@rvo.nl

Margriet Veenstra
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
E: margriet.veenstra@rvo.nl 

Voor vragen over de beleidsthema's van het Ministerie van LNV

Mark Zonnenberg
Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
E: m.r.zonnenberg@minlnv.nl

COVID-19-clausule

Als de COVID-19-situatie vóór de Grüne Woche verandert, en dat gevolgen heeft voor de organisatie en deelname, dan kan Messe Berlin gebaseerd op de dan geldende COVID-maatregelen de Grüne Woche annuleren. Hierover informeren wij deelnemers direct. Reis- en verblijfskosten en eventuele andere kosten zijn voor eigen rekening en risico.

Meer weten?

Wilt u meer informatie over internationaal ondernemen? Neem dan contact op met onze adviseurs, zij helpen u graag verder met uw exportambities.

In opdracht van:
 • Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit
Bent u tevreden over deze pagina?