Cybersecurity handelsmissie naar San Francisco

Gepubliceerd op:
29 november 2021
Laatst gecontroleerd op:
26 februari 2022

Bent u actief of het gebied van cybersecurity en wilt u meer weten over de kansen voor uw bedrijf in Amerika? En wilt u in contact komen met belangrijke spelers in de Amerikaanse cybersecurity sector? Reis dan met ons mee naar de RSA Conference in San Francisco, van 5 tot en met 10 juni 2022.

zondag
5 juni
04:30 - 20:00
t/m
vrijdag
10 juni
04:30 - 20:00

Locatie

San Francisco
US

Deelname

 • Uiterste aanmelddatum: 31 maart 2022
 • Deelname kost € 500 per bedrijf, excl. btw
 • Reis- en verblijfskosten voor eigen rekening

Organisatoren

 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
 • Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Consulaat-generaal in San Francisco
 • Handelsroute

De Verenigde Staten (VS) is de grootste cybersecurity markt ter wereld. Driekwart van de wereldwijde R&D investeringen worden in de VS gedaan. Binnen de VS bevindt één op de 3 cybersecurity bedrijven zich in Californië. Daarom is San Francisco een belangrijke plek voor Nederlandse cybersecuritybedrijven met een interesse in de Amerikaanse markt.

De RSA Conference en deze handelsmissie waren oorspronkelijk gepland in februari 2022, maar zijn vanwege reisbeperkingen verschoven naar juni 2022.

RSA Conference

De RSA Conference staat centraal in deze missie. Het is de grootste cybersecurity conferentie ter wereld. U vindt alle belangrijke spelers op het gebied van IT-security op deze beurs. Daarom is dit het perfecte moment om af te reizen naar San Francisco.

Waarom meedoen?

 • Presenteer samen met andere Nederlandse bedrijven het Nederlandse cyber ecosysteem tijdens evenementen en gelegenheden.
 • Kom in contact met internationale cybersecurity organisaties, bedrijven en mogelijke klanten.
 • Krijg inzicht in de zakelijke kansen in de Amerikaanse cybersecurity sector.
 • Hoor over de laatste stand van cybersecurity technologie.
 • Ontvang informatie over de meerjarige roadmap Cybersecurity VS.

Voor wie?

De missie naar de VS staat open voor Nederlandse bedrijven, overheden, universiteiten en kennisinstellingen die actief zijn op het gebied van cybersecurity. Om in te spelen op de kansen in de Verenigde Staten, focussen we op thema's waarin Nederland zich succesvol kan positioneren. Zoals Cyber Threat Intelligence, IoT en Operational Technology Security.

Wat kunt u verwachten

De missie start op 5 juni 2022 en eindigt op 10 juni 2022. Tijdens de missie maakt u kennis met de cybersecurity sector in de VS. We brengen een bezoek aan de RSA Conference en aan toonaangevende organisaties. Zo krijgt u in korte tijd een beeld van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity. Het programma bestaat uit de volgende onderdelen en diensten:

 • Deelname aan de (collectieve) programmaonderdelen met bedrijven, kennisinstellingen, en overheids- en overige relevante organisaties op het gebied van cybersecurity.
 • Voor elke deelnemer een EXPO plus pas die toegang geeft tot de RSA conference.
 • Toegang tot RSA side-events.
 • Expert- en rondetafelsessies.
 • Netwerkevenementen, zoals een netwerkborrel in de Holland Lounge en een netwerkreceptie bij het Nederlands consulaat-generaal in San Francisco.
 • Collectieve matchmaking.
 • Collectief lokaal vervoer.
 • Lokale ondersteuning door de organisatie, tijdens het verblijf.

Conceptprogramma

Zondag 5 juni 2022

Tijd Onderdeel
Ochtend Vertrek naar San Francisco
Middag Aankomst in San Francisco
Middag Transfer naar hotel
Middag Transfer naar residentie van plaatsvervangend consul-generaal Vincent Storimans
Middag Welkomstreceptie en kennismaking met Dirk Janssen (consul-generaal), Peter Potman (plaatsvervangend directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen) en de NCSC.
Avond Transfer naar hotel

Maandag 6 juni 2022

Tijd Onderdeel
08:45-09:45

Kick-off sessie:

 • Opening door Peter Potman
 • Presentatie The Hague Security Delta
 • Voorstellen van de delegatie
 • Presentatie Walter de Wit, Innovatie attaché
 • Doorlopen van het programma van de komende dagen
 • Q&A
10:15-11:45 Sessie over US Cyber Security Eco System met Rene Bonvanie (cyber ondernemer)
17:00-19:00 Opening RSA conference en toegangsbewijzen ophalen
20:00-22:00 Extern netwerk evenement

Dinsdag 7 juni 2022

Tijd Onderdeel
10:35-10:45 Aankondiging PIB
10:45-11:00 RSA conference - Opening Nederland Paviljoen
11:00-12:00 Bezoek aan paviljoen
12:00-15:00 RSA conference
15:30-16:30 Kennismaking met PIB-partners op het Consulaat-generaal
16:30-18:00 NL Talks

Woensdag 8 juni 2022

Tijd Onderdeel
10:00-11:15 RSA conference
11:15-13:30 Lunchoverleg
13:30-16:30 RSA conference
16:30-18:00 Bezoek aan paviljoen
18:00-20:00 Diner
20:00-22:00 Extern netwerkevenement

Donderdag 9 juni 2022

Tijd Onderdeel
10:00-13:30 RSA conference
13:30-15:00 Netherland  Paviljoen netwerkevenement
15:00 Einde RSA conference

Vrijdag 10 juni 2022

Tijd Onderdeel
09:00-11:00 Overleg op het consulaat. Terugblik op RSA en vooruitblik op de Amerikaanse cyber strategie.
Vanaf 11:00 Terugreis naar Nederland.

Deelname en kosten

Meld u aan voor deelname. Aanmelden kan tot uiterlijk 31 maart 2022. Deelname kost € 500 excl. btw per bedrijf, maximaal 2 deelnemers per bedrijf.

Deelname aan de voorbereidingsbijeenkomst is bij de prijs inbegrepen. Reis- en verblijfkosten en eventuele kosten in het kader van matchmaking (bijvoorbeeld voor tolken en individueel transport) zijn voor eigen rekening.

Via een reisbureau stellen wij een reisarrangement samen. U kunt hiervan gebruik maken, maar u kunt er ook voor kiezen om uw eigen reis en accommodatie te boeken.

Deelname Nederland Paviljoen (Netherlands Pavilion)

Security Delta HSD, RVO, InnovationQuarter en een groep Nederlandse cybersecuritybedrijven hebben op de RSA Conference een eigen stand, het Nederland Paviljoen. Binnen deze stand kunnen bedrijven zich voorstellen in hun eigen ruimte. U kunt mensen ontvangen in uw eigen ruimte of in de centrale ruimte van het paviljoen.

Een Nederland Paviljoen biedt ruimte om de Nederlandse cybersecurity sector te promoten aan de bezoekers en de 50.000 deelnemers. Dit paviljoen leent zich als uitvalsbasis tijdens de beurs en biedt Nederlandse cybersecuritybedrijven de mogelijkheid om zichtbaarheid te creëren.

Aan deelname aan het Nederland Paviljoen zijn extra kosten verbonden; los van de deelnamekosten voor de missie. U mag hier met meerdere mensen aan deelnemen (geen maximum) en doet automatisch mee met de handelsmissie.

Meer weten?

Voor meer informatie over het Nederland Paviljoen kunt u contact opnemen met:
Linda de Klerk, InnovationQuarter
E: linda.deklerk@innovationquarter.nl

Wilt u meer weten over deze handelsmissie? Neem dan contact op met:
Sandra Brandenburg, Handelsroute
E: sandra@handelsroute.nl

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met het Consulaat Generaal in San Francisco en Handelsroute.

COVID-19-Clausule

De organisatie neemt 6 tot 8 weken van tevoren een besluit over het doorgaan van deze handelsmissie, op basis van het dan geldende reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken, en voor de Verenigde Staten dan geldende inreis-regelgeving en de situatie ter plaatse. Deelnemers worden hierover meteen geïnformeerd. Bij uitstel of annulering worden geen deelnemerskosten in rekening gebracht. Ook na een besluit om de missie te laten doorgaan, behoudt de organisatie zich het recht voor om de handelsmissie – ingeval van onvoorziene omstandigheden – alsnog te annuleren. Uiteraard worden ook dan geen deelnemerskosten in rekening gebracht.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd.

Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om te kunnen deelnemen aan deze missie. Om te beoordelen of uw bedrijf of organisatie voldoet aan deze voorwaarden, vragen wij u bij aanmelding om een MVO-zelfscan in te vullen.

Bent u tevreden over deze pagina?