Handelsmissie Life Sciences & Health naar Colombia

Gepubliceerd op:
13 maart 2023
Laatst gecontroleerd op:
29 maart 2023

Ziet u met uw bedrijf mogelijkheden in de Colombiaanse gezondheidszorg? Of wilt u bestaande relaties in dit land versterken? Dan is de Life Sciences & Health-missie naar Colombia interessant voor u. Van 26 tot en met 30 juni reist Task Force Health Care (TFHC) met een groep Nederlandse bedrijven naar Bogotá en Medellín. Tijdens de missie komt u in contact met belangrijke stakeholders en opinieleiders in de gezondheidssector.

maandag
26 juni
07:00
t/m
vrijdag
30 juni
15:00

Locatie

Bogota
CO

Deelname

 • Uiterste aanmelddatum: 14 mei
 • Kosten: € 750 excl. btw per persoon
 • Reis- en verblijfkosten voor eigen rekening

Organisatoren

 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
 • Nederlandse ambassade in Bogota
 • Task Force Health Care
 • Holland House Colombia

Programma Partners for International Business

De missie is onderdeel van het 3-jarige publiek-private programma Partners for International Business (PIB) WeCareColombia. Dit programma gaat vooral over de samenwerking tussen Colombia en Nederland op het gebied van geïntegreerde zorg.

Het is de 2e uitgaande missie binnen het PIB-programma. De missie is opgezet voor het huidige bedrijvencluster binnen WeCareColombia. Bedrijven die de Colombiaanse markt willen betreden of zich eerst verder willen oriënteren, zijn ook van harte welkom. De focus ligt op:

 • E-health en digitale gezondheidsoplossingen
 • Bevolkingsonderzoeken (screening)
 • Openbare gezondheidszorg
 • 'Value-based' gezondheidszorg
 • Toegang tot de zorg (in plattelandsgebieden)

Wat kunt u verwachten?

Het programma staat nog niet vast, maar omvat in ieder geval:

 • gezamenlijke bezoeken aan geschikte LSH-stakeholders in Bogotá en Medellín. Het gaat omparticuliere ziekenhuizen, andere zorgverleners, universiteiten en verzekeraars (EPS);
 • seminars/rondetafelgesprekken over specifieke onderwerpen van Nederlands en lokaal belang;
 • netwerkactiviteiten om (nieuwe) lokale zakelijke contacten te ontmoeten;
 • kennisuitwisseling en eventuele samenwerking met de huidige clusterbedrijven in de delegatie. Deze bedrijven hebben dus al de nodige ervaring in Colombia;
 • aanwezigheid en praktische ondersteuning van Task Force Health Care en Holland House Colombia tijdens de programmaonderdelen.

Om de kwaliteit en het succes van de missie te vergroten, is er 1 gezamenlijk programma, maar ook 2 parallelle programma's. We doen dit om tegemoet te komen aan zowel verkennende deelnemers als deelnemers die deze missie gebruiken om bestaande relaties te verdiepen.

Actuele ontwikkelingen in Colombia

Toen de nieuwe president, Gustavo Petro, in augustus 2022 aantrad, kondigde hij een hervorming van de gezondheidszorg aan. Met speciale aandacht voor primaire gezondheidszorg, preventie, kostenbeheersing, gelijke toegang tot zorg en technologische integratie/ interoperabiliteit. Invoering van de Digital Health Roadmap in de volgende 10 jaar is erg belangrijk.

Het Nationaal Initiatief voor Preventieve Gezondheidszorg van het ministerie van Gezondheidszorg is een verandering in de gezondheidspraktijk. Dit moet leiden tot verbeterde toegang, in het bijzonder in plattelandsgebieden.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Deze ontwikkelingen bieden nieuwe mogelijkheden voor hoog-innovatieve oplossingen en versterkte samenwerking tussen Colombia en Nederland. De landen hebben sowieso een vergelijkbaar zorgstelsel.

Deelname en kosten

Meld u aan voor deze missie. Dit kan tot uiterlijk 14 mei. Deelname kost € 750 exclusief btw per persoon. Dit is inclusief deelname aan het gezamenlijke programma, collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organiserende partijen. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Meer weten?

Heeft u nog vragen over het programma, de logistieke organisatie of financiële zaken? Neem dan contact op met:

Lotte Hendriks, projectmanager Task Force Health Care (TFHC)
E: lotte.hendriks@tfhc.nl
T: +31 (0)6 8206 3608

COVID-19-clausule

Door de snelle ontwikkelingen met betrekking tot COVID-19 bestaat het risico dat de missie niet op de geplande datum kan plaatsvinden. Een go/no-go wordt 6 weken voor de missie gegeven. Indien het reisadvies verandert in oranje (alleen noodzakelijke reizen), wordt de missie uitgesteld.

Ten behoeve van de omvang en kwaliteit van de missie behouden wij ons het recht voor om deelnemers die niet binnen de relevante doelgroep voor deze missie passen, te accepteren of te weigeren.

In opdracht van:
 • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?