Afgelast - Handelsmissie Life Sciences & Health naar Roemenië en Hongarije

Gepubliceerd op:
29 november 2022

Helaas gaat deze missie niet door vanwege te weinig aanmeldingen.

Is uw bedrijf internationaal actief in de medische sector? Of biedt u innovatieve oplossingen in de Life Sciences & Health (LSH)-sector? Neem dan van 19 tot en met 23 maart deel aan de  handelsmissie naar Roemenië en Hongarije.

Verken zakelijke kansen en ontmoet mogelijke, lokale partners. U bereidt de weg voor proefprojecten en wordt onderdeel van de gezondheidsrevolutie in 2 belangrijke EU-landen.

zondag
19 maart
20:00
t/m
donderdag
23 maart
20:00
Aanmelden gesloten

Locatie

Boekarest
RO

Deelname

 • Deze missie is geannuleerd door onvoldoende aanmeldingen. 
 • Deelname kost € 500 excl. btw per organisatie (2 deelnemers)
 • Iedere extra deelnemer betaalt € 250 excl. btw
 • Iedere deelnemer meldt zich apart aan
 • Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening

Organisatoren

 • Nederlandse ambassade in Boekarest
 • Nederlandse ambassade in Boedapest
 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
 • Task Force Health Care

Life Sciences & Health in Roemenië en Hongarije

Uit marktrapporten blijkt dat er veel vraag is naar oplossingen en expertise op het gebied van Life Science & Health (LSH) in Roemenië en Hongarije. De EU en de Wereldbank financieren projecten ter waarde van miljarden euro's. Ook groeien de grote uitgaven van particulieren aan de gezondheidszorg. Wilt u onderaannemer of leverancier worden voor aanbestedingen? Met kennis van de lokale markt kan het een goede bedrijfsstrategie zijn.

Doel handelsmissie

Het doel van deze missie is dat Nederlandse bedrijven via individuele matchmaking in contact komen met mogelijke partners. Of dat zij kunnen meedoen aan pilotprojecten in de Hongaarse en Roemeense LSH-sector. Uiteindelijk leidt dit tot concrete zaken en contracten voor de deelnemende bedrijven.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Het Nederlandse bedrijfsleven heeft in beide landen veel te bieden in de medische sector. Er zijn specifiek kansen in:

 • digitale zorg en andere innovatieve oplossingen in de publieke en private gezondheidszorg;
 • de screening van kanker (zowel hard- als softwareoplossingen);
 • medische infrastructuur van ziekenhuizen;
 • bouw van medische centra en ziekenhuizen;
 • opleiding en onderwijs van gezondheidswerkers;
 • (onderaannemer bij) aanbestedingen van de EU, de Wereldbank en andere multilaterale financieringsinstellingen;
 • partnerschappen met Roemeense en/of Hongaarse bedrijven in de gezondheidssector;
 • identificatie van proefprojecten, mogelijk gefinancierd door instrumenten van multilaterale financieringsinstellingen.
   

Voor wie?

Deelname aan de missie staat open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die actief zijn in de volgende subsectoren:

 • e-health en digitale gezondheidsoplossingen, monitoring op afstand, preventie en zelfzorg;
 • innovatieve apparatuur voor ziekenhuizen en klinieken, diagnostiek, intramurale zorg, ambulante zorg en geavanceerde therapieën.

Programma 

19 Maart is een reisdag.

Onderdeel van het programma van 20 tot 23 maart zijn welkomstrecepties op de Nederlandse ambassades in Boekarest en Boedapest, alsmede individuele matchmaking, seminars en meerdere locatiebezoeken (zowel aan ziekenhuizen als bedrijven) in beide landen.

Deelname en kosten

Deze missie is geannuleerd door onvoldoende aanmeldingen. 

Deelname kost € 500 exclusief btw per organisatie (2 personen per organisatie, iedere extra persoon kost € 250 excl. btw). Iedere deelnemer moet zich apart aanmelden. Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening, ook voor de vlucht van Roemenië naar Hongarije.

Handelsroute doet een voorstel voor een reisarrangement met geschikte hotels en vluchten. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het boeken van hun reis, verblijf en transfer van en naar het vliegveld.

Organisatie

De ambassades in Hongarije en Roemenië en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseren de handelsmissie, in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en ondersteund door Task Force Health Care (TFHC).

Meer weten?

Heeft u nog vragen over deze missie? Neem dan contact op met: Sandra Brandenburg, Handelsroute
E: sandra@handelsroute.nl

De coördinatie van deze missie ligt bij Auke Boere, Business Development Coördinator Centraal- en Oost-Europa bij RVO.  

COVID-19-clausule

De organisatie neemt 6-8 weken voor aanvang van de missie een besluit over het doorgaan van deze handelsmissie, in het licht van het dan geldende reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de dan in Roemenië en Hongarije geldende inreis-regelgeving en de situatie ter plaatse. Deelnemers worden hierover meteen geïnformeerd.

Bij uitstel of annulering worden geen deelnemerskosten in rekening gebracht. Ook na een besluit om de missie te laten doorgaan, behoudt de organisatie zich het recht voor om de handelsmissie in geval van onvoorziene omstandigheden, alsnog te annuleren. Uiteraard worden dan ook geen deelnemerskosten in rekening gebracht.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De overheid verwacht van alle Nederlandse bedrijven dat zij internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO) onderschrijven, onder andere door de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen en de UN Guiding Principles on Business and Human Rights na te leven. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd. Lees informatie over IMVO. Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om deel te kunnen nemen aan deze missie.

In opdracht van:
 • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?