Handelsmissie ASEAN-5 afvalbeheer & circulaire economie naar IGEM Maleisië

Gepubliceerd op:
12 juli 2022

Bent u een Nederlands bedrijf met oplossingen voor effectief afvalmanagement? Zoekt u naar klanten in Zuidoost-Azië? En wilt u samen met partners werken aan oplossingen die bijdragen aan een meer circulaire economie? Ga dan van 10 tot en met 14 oktober 2022 mee met de handelsmissie ASEAN-5 afvalbeheer & circulaire economie, naar IGEM in Kuala Lumpur, Maleisië. U ontmoet hier vertegenwoordigers uit Vietnam, Singapore, Thailand, Indonesië en Maleisië. 

maandag
10 oktober
12:00 - 17:00
t/m
vrijdag
14 oktober
12:00 - 17:00

Locatie

Kuala Lumpur
MY

Deelname

 • Uiterste aanmelddatum: 9 september
 • Deelname kost € 500 excl. btw per bedrijf
 • 2 deelnemers per bedrijf
 • Iedere extra deelnemer kost € 250 excl. btw

Organisatoren

 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
 • Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Nederlandse ambassades in de ASEAN-5 regio
 • Holland Circular Hotspot

Tijdens deze handelsmissie gaat het om 2 zaken:

 • Nederland in de Zuidoost-Aziatische regio neerzetten als gidsland richting een meer circulaire economie, door te starten met goed afvalmanagement.
 • U in contact brengen met mogelijke zakenpartners in deze snelgroeiende en kansrijke regio. 

Waarom ASEAN-5 regio?

Een snelgroeiende en kansrijke markt

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Nederlandse ambassades in Indonesië, Maleisië, Singapore, Thailand en Vietnam werken samen om ondernemers met interesse in deze snelgroeiende markt te helpen. Overheden en private bedrijven investeren in al deze landen flink in systemen voor beter afvalmanagement. De recente studie Circular economy opportunities in Malaysia van Holland Circular Hotspot (HCH) toonde de vele kansen in Maleisië op het gebied van afvalscheiding, recycling, vergisting/compostering en energie uit afval.  Voor Vietnam deed HCH eenzelfde  studie: Circular economy opportunities in Vietnam. Daarnaast kunt u zich ook aansluiten bij het Partners in Business Programma dat actief is in Indonesië.

Tijdens de handelsmissie brengen wij u in contact met mogelijke zakenpartners. Daarom bezoekt u tijdens de missie ook de grootste vakbeurs in de regio: International Greentech & Eco Products Exhibition & Conference Malaysia (IGEM).

Bezoek aan IGEM

IGEM is de grootste vakbeurs van Zuidoost-Azië op het gebied van milieutechnologie. Nederland presenteert zich op de beurs in Kuala Lumpur met een Netherlands Pavilion. Samen met Holland Circular Hotspot, Metasus en de 5 ambassades organiseren we het 'Get in touch with the Dutch'-programma. We brengen zo de Nederlandse aanpak voor effectief afvalmanagement onder de aandacht. Ook presenteren we de bedrijven die de noodzakelijke technologie en kennis leveren. 

Bij het 'Get in touch with the Dutch'-programma zijn ook Indonesische, Singaporese, Thaise en Vietnamese sleutelfiguren uit de afvalsector en de circulaire economie aanwezig.

Het programma van de missie bestaat verder uit veldbezoeken en netwerkevenementen. 

Voor wie?

Deze missie is interessant als u relevante technologie of expertise in huis heeft voor optimaal afvalmanagement, zoals bijvoorbeeld:

 • het waardevoller maken van reststromen;
 • schone energie, energie-uit-afval;
 • rioolwaterzuivering;
 • 'landfill' management;
 • compostering;
 • infrastructuur;
 • recycling;
 • logistiek;
 • andere onderdelen van de waardeketen.

Doelen van de missie

Deze missie heeft 3 specifieke doelen:

 • Inzicht krijgen in kansen voor Nederlandse bedrijven in de afvalsector en de circulaire economie in ASEAN-5.
 • Contact leggen tussen mogelijke afnemers en zakenpartners in de ASEAN-5.
 • Nederland neerzetten als gidsland naar een meer circulaire economie, en als dé partner voor Aziatische partijen om mee samen te werken.

Conceptprogramma

Het missieprogramma wordt nu ontwikkeld. We proberen uw specifieke wensen mee te nemen in het definitieve programma. 
Hieronder vindt u een voorlopig programma.

Deelname en kosten

Meld u aan voor deelname. Aanmelden kan tot uiterlijk 9 september 2022. Deelname kost € 500 exclusief btw per organisatie. Er kunnen 2 personen per organisatie mee: iedere extra persoon kost € 250 exclusief btw. Iedere deelnemer moet zich apart aanmelden. Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening.

Psps business abroad doet een voorstel voor een reisarrangement met geschikte hotels en vluchten. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor het boeken van hun reis, verblijf en transfer van en naar het vliegveld.

Organisatie

Deze handelsmissie wordt georganiseerd door de Nederlandse ambassades in de ASEAN-5-landen en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, in samenwerking met Holland Circular Hotspot, en in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

COVID-19-clausule

De organisatie neemt 6-8 weken voor de start van de missie een besluit over het doorgaan van deze handelsmissie, in het licht van het dan geldende reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de dan in Maleisië geldende inreis- en regelgeving en de situatie ter plaatse. Deelnemers worden hierover meteen geïnformeerd.

Bij uitstel of annulering brengen wij geen deelnemerskosten in rekening. Ook na een besluit om de missie te laten doorgaan, behoudt de organisatie zich het recht voor om de handelsmissie, in geval van onvoorziene omstandigheden, alsnog te annuleren. Uiteraard brengen wij dan ook geen deelnemerskosten in rekening.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De overheid verwacht van alle Nederlandse bedrijven dat zij internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO) onderschrijven, onder andere door de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen en de UN Guiding Principles on Business and Human Rights na te leven. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd. Lees daarnaast ook meer over verantwoord ondernemen in Maleisië

Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om deel te kunnen nemen aan deze missie. Om te kunnen beoordelen of uw bedrijf of organisatie voldoet aan deze voorwaarden, vragen wij u om bij uw aanmelding een MVO-zelfscan in te vullen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen over deze missie? Neem dan contact op met:

Steven Trijsburg, business development coördinator ASEAN, RVO
E:  steven.trijsburg@rvo.nl

In opdracht van:
 • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?