Handelsmissie Offshore Wind naar de ACP Offshore WindPower Conference & Exhibition 2022

Gepubliceerd op:
25 augustus 2022

Bent u actief in de offshore wind sector en geïnteresseerd in de Amerikaanse markt? Neem dan deel aan deze handelsmissie naar de ACP Offshore WindPower Conferentie en ontmoet Amerikaanse offshore wind bedrijven. De groei van het aantal windparken op zee in de Verenigde Staten biedt namelijk goede kansen voor Nederlandse offshore wind bedrijven.

maandag
17 oktober
09:00 - 17:00
t/m
vrijdag
21 oktober
09:00 - 17:00
Aanmelden is niet meer mogelijk.

Locatie

Rhode Island Convention Center
1 Sabin
Providence
US

Organisatoren

 • Nederlands Consultaat New York
 • Holland Home of Wind Energy (HHWE)
 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

De Amerikaanse regering Biden heeft aangekondigd voor 2030 in totaal 30 GW elektriciteit te willen opwekken met behulp van windparken op zee. De ambities voor na 2030 zijn zelfs nog groter.

In de Verenigde Staten worden overal langs de oostkust windparken op zee ontwikkeld. Ook aan de zuidkust (Golf van Mexico) en de westkust (Californië - drijvende windparken!) komt de planontwikkeling op gang.
 

Netherlands Lounge

Tijdens de ACP Offshore WindPower Conferentie, op 18 en 19 oktober, organiseren het Consulaat-Generaal in New York, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Holland Home of Wind Energy (HHWE) de Netherlands Lounge. Dit in het kader van het Partners for International Business (PIB Offshore Wind USA) Programma.

Deelname aan de Netherlands Lounge biedt de mogelijkheid om in contact te komen met de Amerikaanse offshore wind bedrijven. Onze focus ligt op het ondersteunen van ontmoetingen tussen onze delegatie en belangrijke offshore wind stakeholders uit de staten Rhode Island, Massachusetts, Connecticut en Maine. Bij deelname aan de Netherlands Lounge is een ticket voor de conferentie inbegrepen.

Daarnaast organiseren we een aanvullend programma in Rhode Island. Meer informatie over dit programma volgt op korte termijn.

Kosten deelname

 • PIB USA-leden: 1e ticket gratis, elk volgend ticket € 1.250
 • HHWE-leden: € 1.500
 • Niet HHWE-leden: € 1.900

Deze prijzen zijn inclusief een entreeticket, stand deelname met logo en bedrijfsfilmpje en deelname aan het aanvullende programma. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk. 

  Organisatie

  Deze missie wordt georganiseerd door het Nederlandse Consulaat in New York, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Holland Home of Wind Energy (HHWE) in het kader van Wind and Water Works (WWW). WWW is het platform dat is opgericht door RVO, HHWE, NWEA, NMT en IRO en heeft tot doel de Nederlandse offshore wind sector te promoten in het buitenland.

  Meer informatie

  Heeft u vragen over deze handelsmissie? Neem dan contact op met:

  In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
  Bent u tevreden over deze pagina?