Handelsmissie Offshore Wind naar de IPF Offshore Wind Conference & Exhibition 2023 in de VS

Gepubliceerd op:
7 december 2022

De groei van het aantal windparken op zee in de Verenigde Staten biedt goede kansen voor Nederlandse offshore windbedrijven. Bent u actief in deze sector en geïnteresseerd in de Amerikaanse markt? Meld u dan vóór 10 februari 2023 aan voor de handelsmissie naar het International Partnering Forum (IPF) in Baltimore en ontmoet Amerikaanse offshore windbedrijven.

Windmolens op zee
maandag
27 maart
09:00
t/m
vrijdag
31 maart
17:00

Locatie

Baltimore Convention Center
1 W Pratt St.
21201 Baltimore
US

Deelname

  • Voor PIB USA-leden is het 1e ticket gratis en kost elk volgend ticket € 2.000 per persoon.
  • HHWE-leden betalen € 2.400 per persoon.
  • Voor niet-HHWE-leden kost een ticket € 2.800 per persoon.

Deze prijzen zijn inclusief een entreeticket tot de beurs en conferentie, standdeelname met logo en bedrijfsvideo op een gezamenlijke tv, vermelding als standhouder, on-site support en deelname aan het aanvullende programma. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening.

Organisatoren

  • Consulaat-Generaal in New York
  • Holland Home of Wind Energy (HHWE)
  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
  • Support International Business (SIB)

In de Verenigde Staten worden overal langs de oostkust windparken op zee ontwikkeld. Ook aan de zuidkust (de Golf van Mexico) en de westkust (drijvende windparken bij Californië) komt de planontwikkeling op gang. De regering Biden wil voor 2030 in totaal 30 gigawatt elektriciteit opwekken via windparken op zee. De ambities voor na 2030 zijn zelfs nog groter.

Netherlands Lounge tijdens IPF 2023

Tijdens de IPF 2023 organiseren het Consulaat-Generaal in New York, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Holland Home of Wind Energy (HHWE) de Netherlands Lounge. Dit is in het kader van het Partners for International Business (PIB Offshore Wind USA) programma, maar ook niet-PIB USA leden zijn van harte welkom om deel te nemen.

Als u deelneemt aan de Netherlands Lounge kunt u in contact komen met Amerikaanse offshore windbedrijven, met een focus op belangrijke offshore wind stakeholders uit de staten aan de oostkust van de VS. Daarnaast is er een aanvullend programma voor u in Baltimore en omgeving rondom een aantal relevante offshore windthema’s. Meer informatie hierover volgt.

Aanmelden

Meld u voor 10 februari aan op de HHWE-website.

Meer informatie

Heeft u vragen over deze handelsmissie? Neem dan contact op met:

Deze missie wordt georganiseerd door het Nederlandse Consulaat in New York, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Holland Home of Wind Energy (HHWE) in het kader van Wind and Water Works (WWW). WWW is het platform dat is opgericht door RVO, HHWE, NWEA, NMT en IRO en heeft tot doel de Nederlandse offshore wind sector te promoten in het buitenland.

De Netherlands Lounge wordt mede ondersteund door het SIB-programma.

In opdracht van:
  • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?