Handelsmissie Vietnam met minister Schreinemacher: duurzame economie en industrie

Gepubliceerd op:
31 augustus 2022

Wilt u zakendoen in het snelgroeiende Vietnam en heeft u producten of diensten waarmee Vietnamese bedrijven duurzamer kunnen produceren? Ga dan van 28 tot en met 30 november mee met deze handelsmissie met Liesje Schreinemacher, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De missie is tijdens het evenement Green Economy Forum & Exhibition (GEFE) in Ho Chi Minhstad.

maandag
28 november
09:00
t/m
woensdag
30 november
17:00
Aanmelden is niet meer mogelijk.

Locatie

THISO Sky Hall
Ho Chi Minhstad
VN

Deelname

 • Uiterste aanmelddatum: 24 oktober
 • Deelname kost € 950 per organisatie
 • 2 deelnemers per bedrijf
 • Iedere extra deelnemer kost € 475
 • Kosten voor reis en verblijf voor eigen rekening

Organisatoren

 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
 • Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Nederlandse ambassade in Hanoi
 • Nederlandse consulaat-generaal in Ho Chi Minhstad
 • Dutch Business Association Vietnam

Voor wie?

Deze missie is vooral interessant voor bedrijven en instellingen, die de Vietnamese economie en industrie helpen te verduurzamen. U kunt hierbij denken aan:

 • energie en energie-efficiëntie;
 • water en waterzuivering;
 • circulaire economie en afvalverwerking;
 • logistiek en duurzame mobiliteit;
 • duurzame en efficiënte landbouw;
 • smart cities.

Daarnaast nodigen wij in het bijzonder vrouwelijke ondernemers uit om deel te nemen.

Kansen voor Nederland

Vietnam is een van de snelst groeiende economieën van Azië. Naar verwachting groeit de economie met 7,5% in 2022. Dit komt grotendeels door export van vooral industriële producten en landbouwproducten. Vietnam wil in 2050 klimaatneutraal worden. Dat betekent dat het land veel moet doen om de economie, industrie en landbouw te verduurzamen. Daardoor is er steeds meer vraag naar innovatieve en duurzame producten en diensten.

Nederland loopt hierin voorop. Bijvoorbeeld op het gebied van landbouw, watertechnologie, logistiek, energie, circulaire economie en elektrische mobiliteit. De missie vindt plaats tijdens de Green Economy Forum & Exhibition (GEFE) in Ho Chi Minhstad. Het GEFE is het perfecte moment om uw bedrijf, producten en diensten te presenteren. Het evenement trekt zo'n 7.000 zakelijke Vietnamese bezoekers, bewindspersonen, en CEO's van Nederlandse en Europese bedrijven die in Vietnam gevestigd zijn.

Wat kunt u verwachten?

De missie bestaat uit meerdere programmaonderdelen die plaatsvinden tijdens de Green Economy Forum and Exhibition (GEFE) 2022. Eurocham Vietnam organiseert dit evenement, dat van 28 tot en met 30 november in THISO Sky Hall in Ho Chi Minhstad is. Naast verschillende Europese landen is ook Nederland hier met een eigen fysieke plek vertegenwoordigd. Dit 'paviljoen' heeft een gezamenlijke ruimte om te netwerken: de NL Lounge.

Het conceptprogramma van de missie in het kort:

 • kick-off met minister Schreinemacher op de residentie van de consul-generaal in Ho Chi Minhstad;
 • opening van de conferentie met leiders uit de politiek en het bedrijfsleven in Vietnam;
 • 4 sectorseminars met minister Schreinemacher en de mogelijkheid om te pitchen;
 • netwerkreceptie in de NL Lounge;
 • business-to-businessmatchmaking;
 • gebruik van de NL Lounge om tijdens de beurs mogelijke zakenpartners te ontmoeten.

Voorlopig programma

Bekijk het voorlopige programma hieronder in het Nederlands. Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen en beschikbaarheid. Bijgesloten vindt u ook het programma in het Engels.

Deelname en kosten

De aanmelding voor deze missie is gesloten. Per organisatie kunnen meerdere personen deelnemen. Iedere deelnemer moet zich apart aanmelden.

Kosten

Deelname kost € 950 per organisatie, bij maximaal 2 deelnemers. Bij meer dan 2 deelnemers per organisatie betaalt u € 475 per extra deelnemer. Reis- en verblijfkosten en eventuele kosten voor individuele matchmaking (bijvoorbeeld tolken en individueel transport) zijn voor eigen rekening. Een reisbureau is gevraagd om een reisarrangement samen te stellen.

Eigen stand in het Nederlandse paviljoen

Bent u geïnteresseerd in een eigen stand in het Nederlandse paviljoen? Neem dan contact op met de Dutch Business Association in Vietnam (DBAV) via exec.director@dbav.org.vn. U betaalt voor het aantal afgenomen m². Dit bedrag is inclusief toegang tot de bovengenoemde programmaonderdelen, uitgezonderd de b2b-matchmaking.

COVID-19-clausule

De organisatie besluit 8 weken van tevoren of de handelsmissie doorgaat. Dit doet zij op basis van het dan geldende reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. En op basis van de in Vietnam dan geldende inreisregels en de plaatselijke situatie. De organisatie informeert deelnemers hier meteen over. Bij uitstel of annulering rekent zij geen deelnemerskosten.

Ook na een besluit om de missie te laten doorgaan, behoudt de organisatie zich het recht voor om de handelsmissie in geval van onvoorziene omstandigheden alsnog te annuleren. Uiteraard rekent zij ook dan geen deelnemerskosten.

Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor hun reis en verblijf. Zij moeten dus zelf hun reis en verblijf annuleren als de missie niet doorgaat. Eventuele kosten die daarmee samenhangen zijn voor eigen rekening.

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert deze missie samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Nederlandse ambassade in Hanoi, het consulaat- generaal in Ho Chi Minhstad en de Dutch Business Association Vietnam (DBAV).

Voorwaarde: maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk. Zij onderschrijft de OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd. U houden aan deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om deel te nemen aan deze missie. Om te beoordelen of uw bedrijf voldoet aan deze voorwaarden vragen wij u na aanmelding een MVO-zelfscan in te vullen.

Vragen over de missie?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met:

Sandra Pompe, projectleider
T: +31 6 1152 5837
M: sandra.pompe@rvo.nl

Marianne van Male
T: +31 6 1170 2806
M: marianne.vanmale@rvo.nl

In opdracht van:
 • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?