Informatiebijeenkomst DEI+ Aardgasloze woningen, wijken, woon- en utiliteitsgebouwen

Gepubliceerd op:
15 maart 2023

Investeert u als ondernemer en/of eindgebruiker in een innovatie voor aardgasloze woningen, wijken, woon- en utiliteitsgebouwen? Laat u op 18 april 2023 informeren over de subsidie DEI+: aardgasloze woningen, wijken, woongebouwen en utiliteitsgebouwen.

dinsdag
18 april
10:30 - 16:00

Locatie

De Observant Amersfoort
Stadhuisplein 7
3811 LM Amersfoort
NL

Deelname

Deelname is gratis.

Organisatoren

 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
 • TKI Urban Energy

Nieuwe subsidiemogelijkheden

DEI+: aardgasloos subsidieert innovatieve projecten die helpen bestaande woningen, wijken, woon- en utiliteitsgebouwen aardgasloos of aardgasloos-klaar te maken. Dit jaar zijn er nieuwe subsidiemogelijkheden. De regeling staat nu ook open voor demonstraties voor sociale-, en organisatorische innovatie en digitaliseringsprojecten. Digitale tools moeten zorgen voor minder energie- of materiaalgebruik.

Programma

Tijdens het algemene deel hoort u alles over de belangrijkste wijzigingen in de regeling en andere mogelijk interessante subsidieregelingen met inspirerende praktijkvoorbeelden.

TKI Urban Energy vertelt hoe zij u kunnen helpen bij uw project. Heeft u een projectidee en wilt u hier advies over? Ga hierover in gesprek met een adviseur van TKI Urban Energy of RVO.

Dinsdag 18 april

 • 12:30 uur
  Inloop
 • 13:20 uur
  Algemene deel
 • 14:10 uur
  Pauze
 • 14:30 uur
  Ronde 1 Masterclasses        
 • 15:15 uur
  Ronde 2 Masterclasses
 • 16:00 uur
  Eén-op-één adviesgesprekken
 • 17:00 uur
  Netwerkborrel
 • 18:00 uur
  Einde

Interactieve masterclasses

In de interactieve masterclasses gaan we dieper in op een aantal onderwerpen. Bij aanmelding kunt u kiezen uit 2 van de onderstaande masterclasses:

Utiliteitsgebouwen

Kantoren, hallen en gebouwen met een verblijfsfunctie verduurzamen is nooit standaard. Vaak kijken gespecialiseerde installatietechnische adviseurs op componentniveau naar mogelijkheden. Hier liggen grote uitdagingen en mogelijkheden. In deze masterclass maak je kennis met succesvolle aanvragen.

Digitalisering

De nieuwe regeling maakt nu ook subsidiering van demonstraties op het gebied van digitalisering mogelijk. Zorgt uw digitale tool of platform er bijvoorbeeld voor dat het bouwproces slimmer verloopt en leidt dit uiteindelijk tot lager materiaal- of energieverbruik? Dan is deze masterclass iets voor u.

Sociale innovaties en condities creëren

Ook nieuw in de regeling: de subsidiëring van innovatieve demonstraties die de transitie naar ‘aardgasvrij’ meer toegankelijk maken voor de bewoner/gebruiker. Een voorbeeld daarvan is de ontwikkeling van een ontzorgingsconcept voor eigenaarbewoners om hun woning aardgasloos te maken. Heeft u een nieuwe aanpak om de gebouweigenaar meer mee te krijgen? Dan is deze masterclass iets voor u.

De do’s and don’ts voor een succesvolle aanvraag

Veel moeite stoppen in een subsidieaanvraag om vervolgens afgewezen te worden, is frustrerend. Wat zijn de gouden tips voor een goed projectplan en een goede begroting? Hoe voorkomt u dat u het niet rond krijgt? In deze masterclass hoort u het.

Meer weten?

In opdracht van:
 • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?