Innovatiemissie batterijtechnologie Duitsland

Gepubliceerd op:
14 juli 2022

Bent u actief in de batterijtechnologie? Wilt u weten wat de ontwikkelingen zijn in Duitsland op het gebied van batterijtechnologie voor verschillende toepassingen? Én in contact komen met Duitse experts? Ga dan mee met de innovatiemissie Batterijtechnologie in Duitsland.

dinsdag
11 oktober
00:00 - 00:00
t/m
vrijdag
14 oktober
00:00 - 00:00

Locatie

Diverse locaties
DE

Deelname

Deelnamekosten zijn € 250.

Hierbij is inbegrepen: deelname aan het collectieve programma, transfers van en naar programmaonderdelen, lunch en diners als dit is vermeld in het programma. Deelname is exclusief: reis- en verblijfskosten en alle individuele kosten.

Organisatoren

 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
 • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
 • Innovatie Attaché netwerk Berlijn

Waarom Duitsland?

De ontwikkelingen op het gebied van batterijen, zowel in de technologie als in de productie, gaan hard in Europa. Duitsland speelt daarin een cruciale rol, zowel op het gebied van R&D als in het opschalen van batterijproductie. Deze innovatiemissie legt de focus op de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Baden-Württemberg. In deze regio's zijn veel partijen actief in deze sector, zowel in het onderzoek als in de toepassing van dat onderzoek.  

Doel

Deze innovatiemissie richt zich op nieuwe batterijtechnologieën en wil spelers uit het Duitse en Nederlandse ecosysteem bijeenbrengen op het gebied van: 

 1. duurzaamheid van batterijen, inclusief materiaal-efficiëntie en recycling;
 2. digitalisering van het productieproces van de batterij;
 3. innovatieve test- en certificatiemethodes;
 4. ontwikkeling en productie van next-generation batterijcellen; en 
 5. Battery Management Systems.  

Het kan gaan om zowel stationaire als mobiele toepassingen. 

Voor wie?

De missie richt zich met name op R&D managers, business development managers, CTO's en CEO's van geïnteresseerde bedrijven (mkb en grote bedrijven) en kennisinstellingen. Kortom, mensen die betrokken zijn bij het R&D proces en innovatie. Deze missie is interessant voor: 

 • Nederlandse bedrijven (mkb, start-ups/scale-ups en corporates) die actief zijn in de batterijtechnologie;
 • kennisinstellingen die werken aan - of betrokken zijn bij - de ontwikkeling en toepassing van nieuwe technologieën voor batterijen. 

Programmaopzet

Tijdens de 3-daagse missie worden diverse bedrijven en kennisinstellingen bezocht. Het programma begint in Baden-Württemberg en eindigt in Noordrijn-Westfalen. In het programma zijn naast bezoeken aan bedrijven en kennisinstellingen, ook een aantal matchmakingmomenten met Duitse partijen gepland. 

U brengt onder andere bezoeken aan het ZSW-BW en het Helmholtz Institute in Ulm, aan partijen in Karlsruhe en aan de RWTH Aachen. Let op: het programma is nog in ontwikkeling.

Deelname

Wilt u deelnemen aan deze innovatiemissie? Meld u zich dan vóór 1 september 2022 aan via het online registratieformulier.

Meer weten?

Heeft u vragen over deze innovatiemissie? Neem dan contact op met Hans Bosch hans.bosch@rvo.nl. U kunt ons ook een e-mail sturen via innovatiemissies@rvo.nl.

COVID-19 clausule

Momenteel geldt er binnen de EU geen reisadvies op het gebied van COVID. Mocht de situatie de komende 3 maanden substantieel veranderen, dan behoudt de organisatie zich het recht voor de missie alsnog te annuleren.

In opdracht van:
 • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?