Innovatiemissie Boston (Verenigde Staten): Emerging Technologies in Health

Gepubliceerd op:
30 mei 2022

Bent u actief in de medtech sector? Wilt u kansen en ontwikkelingen van uw technologie verkennen in Boston en één van de grootste medtech beurzen ter wereld bezoeken? Ga dan mee met de innovatiemissie naar Boston van 23 tot en met 28 oktober 2022.

zondag
23 oktober
00:00 - 00:00
t/m
vrijdag
28 oktober
00:00 - 00:00
Aanmelden is niet meer mogelijk.

Locatie

Boston
US

Deelname

Deelnamekosten innovatiemissie bedragen € 250 per persoon, exclusief btw. Hierbij is inbegrepen: programmaonderdelen buiten de conferentie, transfers van en naar programmaonderdelen en lunch en diners (wanneer vermeld in het programma).
Deelnamekosten design challenge tijdens de innovatiemissie bedragen ook € 250 per persoon.

Deelname is exclusief de kosten voor de ADVAMED MedTech Conference, reis- en verblijfkosten (hotels en intercontinentale vluchten) en overige individuele kosten. Via ons programma krijgt u korting voor de conferentie en is de prijs $ 995. Het is mogelijk om een hotel te boeken via de organisatie van de conferentie. De kosten hiervan liggen tussen de $ 297 - $ 349 per nacht.

Organisatoren

 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
 • Innovatie Attaché Netwerk Boston

Boston wordt gezien als de mondiale hoofdstad voor onderzoek en innovatie op het gebied van life sciences en medische technologie. 18 van de 20 grootste biotechbedrijven ter wereld zijn in en rond de stad gevestigd, net als alle 10 grootste bedrijven in medische hulpmiddelen en producten. De medische sector in Boston is zowel omvangrijk als zeer geavanceerd. 5 van de 6 top-onderzoeksziekenhuizen in de Verenigde Staten bevinden zich in deze stad.

Tijdens deze innovatiemissie organiseren we een design challenge, waarbij de deelnemers samen met Amerikaanse partners aan de slag gaan. Dit heeft als doel samen innovatieve ideeën te ontwikkelen en internationale samenwerkingen te starten. In dezelfde periode als de innovatiemissie vindt in Boston één van de grootste beurzen in deze sector plaats, de ADVAMED MedTech Conference.

Voor wie?

Deze missie is interessant voor:

 • professionals uit de medtech sector;
 • experts vanuit bedrijfsleven, onderzoeksorganisaties en (academische) ziekenhuizen met verschillende technische achtergronden die in multidisciplinaire teams samenwerkingsprojecten met organisaties in Boston willen ontwikkelen. Denk daarbij aan technische en klinische expertise op het gebied van sensoring, fotonica, kunstmatige intelligentie, bio-informatica, robotica, systeembiologie, nanotechnologie, imaging en orgaan-op-chip technologie.

Specifiek voor de design challenge nodigen wij professionals die betrokken zijn bij onderzoek en ontwikkeling van technologie uit om deel te nemen.

Doelen van deze missie

 • Professionals laten oefenen met scenario's waarbij ze via samenwerkingssessies:
  • hun waarde als potentiële toekomstige partners aan elkaar kunnen laten zien;
  • de ruimte creëren voor het ontwikkelen van oplossingen die op termijn tot R&D-samenwerking kunnen leiden.
 • Het stimuleren van multidisciplinair denken in de medtech sector, door het samenbrengen van verschillende disciplines, sectoren, expertises en methodes.
 • Relevante expertise en technologie aan de partners in Boston laten zien.
 • Het vinden van R&D-samenwerkingspartners en business leads.

Programma

Het missieprogramma is nog in ontwikkeling. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het Innovatie Attaché Netwerk in Boston werken hierbij samen met spelers in de regio Boston. We inventariseren de R&D-behoeften en bijbehorende technische uitdagingen in het gezondheidsecosysteem van Boston. In deze missie willen we deze behoeften en uitdagingen koppelen aan de Nederlandse expertise. Bij het bepalen van het definitieve programma nemen we de specifieke wensen van de deelnemers zoveel mogelijk mee.

Het concept-programma ziet er als volgt uit:

Aanmelden

Aanmelden is niet meer mogelijk. 

Om de missieonderdelen succesvol te laten zijn, is het belangrijk dat de experts die deelnemen binnen de genoemde opzet en inhoudelijke focus van de het programma vallen. Multidisciplinaire kennis- en ervaringuitwisseling tussen academici en industrie staat centraal. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan het gehele programma. We selecteren de deelnemers op basis van diversiteit en aansluiting op de doelstellingen van deze missie. Wij bevestigen deelname aan de missie na sluiting van de aanmeldperiode.

COVID-19 clausule

De organisatie neemt in augustus 2022 een besluit over het doorgaan van deze innovatiemissie. Dit op basis van aantal aanmeldingen en het dan geldende reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de dan in de Verenigde Staten geldende inreisregelgeving en de situatie ter plaatse. Wij informeren de deelnemers hierover meteen. Bij uitstel of annulering brengen wij geen deelnemerskosten in rekening. Ook na het besluit om de missie te laten doorgaan, behoudt de organisatie zich het recht voor om de innovatiemissie, in geval van onvoorziene omstandigheden, alsnog te annuleren. Ook dan brengen wij geen deelnemerskosten in rekening.

Meer informatie

Heet u vragen over deze missie? Neem dan contact met ons op via Niels van Leeuwen: innovatiemissies@rvo.nl.

Bent u tevreden over deze pagina?