Innovatiemissie Canada: Fotonica (30 oktober – 4 november 2022)

Gepubliceerd op:
18 mei 2022
Laatst gecontroleerd op:
4 juli 2022

Bent u actief op het gebied van Fotonica? En wilt u de kansen en ontwikkelingen van deze sleuteltechnologie in Canada (Quebec en Ontario) verkennen? Ga dan mee met deze innovatiemissie naar Canada van 30 oktober tot en met 4 november.

photonics-vs-canada
zondag
30 oktober
09:00 - 17:00
t/m
vrijdag
4 november
09:00 - 17:00

Deelname

 • De kosten voor deelname zijn € 250 per persoon
 • Aanmelden voor 15 juli 2022

Organisatoren

 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
 • Innovatie Attaché Netwerk VS
 • Consulaat Generaal in Toronto
 • PhotonDelta
 • Brainport Eindhoven
 • Photonics NL

Fotonica (geïntegreerde fotonica, optica) is een belangrijke sleuteltechnologie in zowel Nederland als Canada. Om een bijdrage te kunnen leveren aan het oplossen van allerlei maatschappelijke uitdagingen, investeren deze landen flink in de verdere ontwikkeling van deze technologie. 

Voor wie?

De innovatiemissie is interessant voor professionals van industrieën en kennisinstellingen. De missie zal zich richten op professionals die werken op het gebied van fotonica. Geïntegreerde fotonica en sensing krijgen daarbij onder meer aandacht. 

Doelen

Onze doelstellingen voor het bezoek aan Canada zijn het:

 • verkennen en vinden van potentiële partners voor gezamenlijk onderzoek, ontwikkeling en commercialisatie van technologisch innovaties op het gebied van fotonica; 
 • intensiveren van samenwerking tussen het Canadese en Nederlandse bedrijfsleven en kennisinstellingen;
 • koppelen van Tech- en ondernemerstalent uit Canada en Nederland;
 • vinden van concrete business leads.

Conceptprogramma missie

Het missieprogramma wordt vormgegeven in nauwe samenwerking met PhotonDelta, Brainport Eindhoven en Photonics NL. Het missieprogramma is nog in ontwikkeling: bij het bepalen van het definitieve programma nemen we de specifieke wensen van de deelnemers zoveel mogelijk mee. Deelnemers krijgen de mogelijkheid hun wensen ten behoeve van het programma kenbaar te maken via zogenoemde intakegesprekken met RVO en het Innovatie Attaché-netwerk. 
Het conceptprogramma in het kort:

Maandag en dinsdag (31 oktober en 1 november): Quebec (Quebec City, Montreal, Sherbrooke)

 • Bezoeken aan bedrijven en kennis- en onderzoeksinstellingen als INO (Institut national d'optique), Laval University, C2MI, CMC en een (netwerk)borrel in samenwerking met Optonique.

Woensdag, donderdag en vrijdag (2, 3 en 4 november): Ontario (Ottawa en Toronto)

 • Bezoek aan het National Research Council en een (netwerk)evenement in samenwerking met Canadian Photonic Industry Consortium (CIPC).

Kosten

De kosten voor deelname zijn € 250 per persoon.  Hierbij is inbegrepen: deelname aan het collectief programma, transfers van en naar programmaonderdelen, lunch en diners als dit is vermeld in het programma. 
Deelname is exclusief: reis- en verblijfskosten en alle individuele kosten. We streven ernaar om de reiskosten in Canada te dekken vanuit het beschikbare budget voor de innovatiemissie. Het blijft evenwel mogelijk dat hiervoor nog een (kleine) aanvullende bijdrage wordt gevraagd.

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan deze innovatiemissie? Meld u dan vóór 15 juli 2022 aan via het online aanmeldformulier.

Definitieve deelname hangt af van het aantal beschikbare plekken. Ook kijken wij hoe goed uw technologie binnen de inhoudelijke focus en het doel van deze missie past. Uw aanmelding en de automatische ontvangstbevestiging betekent daarom niet dat u automatisch bent toegelaten. U ontvangt een definitieve bevestiging van uw deelname na sluiting van de aanmeldperiode.

Meer weten?

Heeft u vragen over deze innovatiemissie? Neem dan contact op met Eddy Schipper of Tong Jiang, adviseurs hightech, RVO. Of stuur een e-mail naar afdeling innovatiemissies. 

Of lees meer achtergrondinformatie in de marktstudie Landscape of the Photonics Industry in the Northeast United States and Canada.

COVID-19 clausule

De organisatie neemt in de week van 3 oktober 2022 een besluit over het doorgaan van deze innovatiemissie. Dit op basis van het dan geldende reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de geldende regelgeving qua reizen en de situatie ter plaatse. Wij informeren de deelnemers hierover meteen. 
Bij uitstel of annulering brengen wij geen deelnemerskosten in rekening. Ook na het besluit om de missie te laten doorgaan, behoudt de organisatie zich het recht voor om de innovatiemissie, in geval van onvoorziene omstandigheden, alsnog te annuleren. Ook dan brengen wij geen deelnemerskosten in rekening.

In opdracht van:
 • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?