Innovatiemissie Japan: fotonica, quantum- en nanotechnologie

Gepubliceerd op:
22 april 2022
Laatst gecontroleerd op:
1 augustus 2022

Voor organisaties die actief zijn op het gebied van fotonica, quantum- of nanotechnologie vertrekt er in oktober een innovatiemissie naar Japan. Deelnemers gaan kansen en ontwikkelingen van de 3 sleuteltechnologieën verkennen in de regio Tokyo. Aanmelden voor deze missie kon tot 31 juli 2022.

maandag
10 oktober
09:00 - 17:00
t/m
vrijdag
14 oktober
09:00 - 17:00

Locatie

Tokio
JP

Deelname

  • Deelname kost € 250
  • Aanmelden kon tot 31 juli 2022

Organisatoren

  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
  • Nederlandse ambassade in Tokio

Quantumtechnologie, nanotechnologie en fotonica (geïntegreerde fotonica, optica) zijn belangrijke sleuteltechnologieën in zowel Nederland als Japan. Beide landen investeren sterk in de verdere ontwikkeling van deze technologieën (plus actief overheidsbeleid en roadmaps) om een bijdrage te leveren aan het oplossen van allerlei maatschappelijke uitdagingen. Denk aan veiligheid, duurzaamheid, economie en life science.

Voor wie?

Deze innovatiemissie is interessant voor professionals van Nederlandse overheden, industrieën en kennisinstellingen. De missie richt zich op professionals die werken op het snijvlak van fotonica, quantum- en nanotechnologie.

Doelen

Tijdens het bezoek aan Japan zijn de doelen:

  • het verkennen en vinden van potentiële partners voor gezamenlijk onderzoek, ontwikkeling en commercialisatie van technologisch innovaties op het gebied van fotonica, quantum- en nanotechnologie;
  • het intensiveren van de bilaterale samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen;  
  • het ontwikkelen van bilaterale regelingen en programma’s ter ondersteuning van de bilaterale samenwerking; en
  • het positioneren van Nederland in EU programma’s via relaties met Japan.

Conceptprogramma missie

Het missieprogramma is nog in ontwikkeling. We nemen de specifieke wensen van de deelnemers zoveel mogelijk mee bij het bepalen van het definitieve programma.

Het conceptprogramma in het kort:

Conceptprogramma
Maandag en dinsdag bezoek aan Japans overheid, bedrijven en kennisinstellingen
Woensdag

deelnemen aan het internationale forum van het Japanse nationale programma SIP Quantum-Photonics

Donderdag roadmap voor verdieping in de samenwerking tussen Nederland en Japan en een netwerkreceptie op het Nederlandse ambassade in Tokio
Vrijdag workshops met Japanse stakeholders en culturele activiteiten

Kosten

De kosten voor deelname zijn € 250 per persoon.

Hierbij is inbegrepen: deelname aan het collectief programma, transfers van en naar programmaonderdelen, lunch en diners als dit is vermeld in het programma.

Deelname is exclusief: reis- en verblijfskosten, alle individuele kosten en mogelijke kosten voor de matchmaking.

Deelname

U kon zich aanmelden tot 31 juli 2022. Definitieve deelname hangt af van het aantal beschikbare plekken. Ook kijken wij hoe goed uw technologie binnen de inhoudelijke focus en het doel van deze missie past. Uw aanmelding en de automatische ontvangstbevestiging betekent daarom niet dat u automatisch bent toegelaten. U ontvangt een definitieve bevestiging van uw deelname na sluiting van de aanmeldperiode.

Meer weten?

Heeft u vragen over deze innovatiemissie? Neem dan contact op met Eddy Schipper (T: 06-52486333) of Tong Jiangadviseurs hightech, RVO. Of stuur een e-mail naar afdeling innovatiemissies.

COVID-19 clausule

De organisatie neemt in de week van 5 september 2022 een besluit over het doorgaan van deze innovatiemissie. Dit op basis van het dan geldende reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de dan in Japan geldende inreisregelgeving en de situatie ter plaatse. Wij informeren de deelnemers hierover meteen. Bij uitstel of annulering brengen wij geen deelnemerskosten in rekening. Ook na het besluit om de missie te laten doorgaan, behoudt de organisatie zich het recht voor om de innovatiemissie, in geval van onvoorziene omstandigheden, alsnog te annuleren. Ook dan brengen wij geen deelnemerskosten in rekening.

Bent u tevreden over deze pagina?