Innovatiemissie Waterstof China

Gepubliceerd op:
17 oktober 2022
Laatst gecontroleerd op:
18 oktober 2022

Bent u actief op het gebied van waterstof en heeft u interesse om samen met Chinese partners te werken aan innovatie, technologieontwikkeling en technologie demonstratieprojecten? Meld u dan aan voor deze digitale innovatiemissie met China op 14 en 15 december.

woensdag
14 december
09:00
t/m
donderdag
15 december
20:00
Online

Deelname

Deelname is gratis

Organisatoren

  • Consulaat-Generaal Guangzhou
  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Het Nederland-China netwerk organiseerde in 2020 en 2021 verschillende succesvolle waterstofwebinars en lokale waterstofdelegaties met een grote focus op informatieverspreiding. Om de focus meer te leggen op de dialoog en discussie tussen Nederlandse en Chinese waterstofpartijen, komt er in 2022 een digitale waterstof innovatiemissie. Uitgangspunt van de missie: interactie en matchmaking tussen beide landen.

Doel missie

Voor wie?

Bent u een ondernemer, technologieprovider of als onderzoeker verbonden aan een kennisinstelling? En bent u actief op een van onderstaande thema's? Dan is deze missie mogelijk interessant voor u.

  • Oplossingen en technologieën voor opslag en transport van waterstof (offshore en onshore). Bijvoorbeeld verschillende pijpleidingoplossingen, opslagtechnologieën, tanks en onderdelen/componenten.
  • Onshore en offshore elektrolyse voor offshore waterstofproductie.
  • Ondernemer / start-up / scale-up met technologie voor waterstoftoepassingen die op zoek is naar kansen bij technologiedemonstratieprojecten en/of samenwerking met China.
  • Waterstofcertificering: deelname van certificerings- en beleidspartijen biedt een kans om samen te werken met de Chinese/standaardisatie-autoriteiten.

Concept programma

Het missieprogramma is nog in ontwikkeling. We proberen de specifieke wensen van de deelnemers zoveel mogelijk mee te nemen bij het bepalen van het definitieve programma en de matchmaking. Het conceptprogramma in het kort:

  • informatieve beleidsintroductie;
  • online / offline round table discussie;
  • matchmaking.

De digitale missie begint met enkele beleidsintroducties van de overheden gevolgd door enkele succesverhalen. Vervolgens vindt er een online/offline roundtable discussie plaats tussen enkele Nederlandse en Chinese partijen die dieper ingaan op verschillende waterstofgerelateerde kansen en uitdagingen. Hierbij is specifiek aandacht voor offshore en onshore pilot- en demonstratieprojecten, waarbij lokale overheden vaak een belangrijke rol spelen. Tenslotte vindt er een matchmaking plaats waarbij enkele grote en kleine Chinese spelers aan Nederlandse partijen kunnen uitleggen waar zij naar op zoek zijn. De Nederlandse partijen kunnen vervolgens hun mogelijke interesse tot samenwerking laten blijken.

Kosten

Aan deelname aan de innovatiemissie zijn geen kosten verbonden. Wel verwachten we van de deelnemers een actieve pitch die voor de matchmaking gebruikt kan worden.

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan deze innovatiemissie? Meld u dan vóór 1 november aan via het registratieformulier.

Meer weten?

Heeft u vragen over deze innovatiemissie, neem dan contact op met:

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?