Innovatiemissie waterstof Zuid-Korea

Gepubliceerd op:
28 april 2022
Laatst gecontroleerd op:
28 juni 2022

Bent u actief op het gebied van waterstof? En wilt u samen met Zuid-Koreaanse partners aan innovatie en technologieontwikkeling werken? Ga dan mee met de innovatiemissie waterstof naar Zuid-Korea.

maandag
29 augustus
19:00 - 23:59
dinsdag
30 augustus
09:00 - 17:00
t/m
zaterdag
3 september
09:00 - 17:00
Dit evenement is vol. U kunt zich niet meer aanmelden.

Locatie

Seoel
KR

Deelname

 • Deelname kost € 250
 • Aanmelden voor 7 juli

Organisatoren

 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
 • Nederlandse ambassade in Seoel

Voor wie?

Bent u een ondernemer, technologieprovider of als onderzoeker verbonden aan een kennisinstelling? En bent u actief op 1 van onderstaande thema's? Dan is deze missie mogelijk interessant voor u.

 • Efficiënt transport van waterstof door pijpleidingen en waterstofdragers als LOHC en ammoniak;
 • carbon capture utilization & storage (CCUS); of
 • waterstofcertificering. Uw deelname als certificerings- en beleidspartij:
 1. biedt een kans om samen te werken met de Koreaanse overheid/standaardisatie autoriteiten
 2. helpt bij de validatie van de technologie van andere missiedeelnemers

Zuid-Korea en waterstof

Zuid-Korea is een wereldwijde leider in de productie van waterstoftoepassingen, zoals fuel cell electric vehicles (FCEV’s) en fuel cell power systems (FCPS’s). Het heeft grote bedrijven als Hyundai, SK en Doosan die de markt domineren. Het land produceert de meeste FCEV’s ter wereld en voert bovendien de ranglijsten aan in geïnstalleerde capaciteit van FCPS’s.

Meer recentelijk focussen de grote spelers in Zuid-Korea zich op de productie en import van waterstof. De benodigde infrastructuur en opslag zijn wellicht van nog groter belang voor het land dan directe productie. Dit komt door de geringe beschikbaarheid van geschikt terrein voor zonne- en windenergie in het bergachtige land.

Kansen voor Nederland

De waterstofstrategie van Zuid-Korea biedt veel mogelijkheden tot internationale samenwerking en er is veel vraag naar buitenlandse expertise. De ambassade in Seoel ziet vooral een groeiende interesse in expertise in efficiënt transport van waterstof door pijpleidingen en waterstofdragers als liquid organic hydrogen carriers (LOHC) en ammoniak.

Carbon capture utilization and storage (CCUS) is een ander gebied waar veel staat te gebeuren in Zuid-Korea. Men beseft  namelijk steeds meer dat de weg naar kostenefficiënte groene waterstof nog lang is en dat er een tussentijds alternatief nodig is. Naar verwachting zal de voornaamste vraag naar CCUS zich in eerste instantie richten op de 14 waterstofhavens die het land gaat ontwikkelen.

  Conceptprogramma

  Het missieprogramma is nog in ontwikkeling. We proberen de specifieke wensen van de deelnemers zoveel mogelijk mee te nemen bij het bepalen van het definitieve programma.

  Na succesvolle hybride missies in 2020 en 2021, reizen we voor deze waterstofmissie in 2022 voor het eerst weer af. De missie begint met enkele bedrijfsbezoeken naar grote spelers in de waterstofsector, gevolgd door deelname aan het grootste waterstofevent van Korea: de H2 Mobility & Energy show. Zoals bij eerdere edities, zetten wij hier ook dit jaar een Nederland paviljoen neer.

  Het conceptprogramma in het kort:

  • Nederland Paviljoen op de H2 Mobility beurs
  • Internationale Waterstof Conferentie
  • Bezoeken aan waterstofprojecten in Zuid-Korea
  • Waterstofseminars en -workshops
  • B2B-matchmaking
  • H2 Innovation Award door de H2Mobility & Energy Show
  • Netwerkreceptie

  Meer informatie over de H2 Mobility & Energy show vindt u op de website van de beurs. Bekijk ook het  filmpje met een impressie van de beurs en het Nederland paviljoen van vorig jaar (YouTube, Engelstalig).

  Kosten

  De kosten voor deelname aan de innovatiemissie zijn € 250 exclusief btw per persoon.

  Deelname is inclusief: programma, transfers naar programmaonderdelen en lunches en diners wanneer deze als onderdeel van het programma zijn opgenomen.

  De missie is exclusief: reis- en verblijfkosten (hotels en intercontinentale vluchten) en alle individuele kosten, zoals lunches en diners buiten het programma om.

  Aanmelden

  De aanmelding is gesloten. U kon zich tot 7 juli aanmelden. 

  Meer weten?

  Heeft u vragen over deze innovatiemissie? Neem dan contact op met 1 van onderstaande contactpersonen:

  • Pieter Houttuin, adviseur International Innoveren en NCP Horizon Europe, RVO
  • Tong Jiang, adviseur Internationale Technologie en Innovatie Samenwerking, RVO
  • Peter Wijlhuizen, Innovatie Attaché, Nederlandse Ambassade in Seoul

  COVID-19-clausule

  De organisatie neemt op 1 augustus een besluit over het doorgaan van deze innovatiemissie op basis van het dan geldende reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de in Zuid-Korea dan geldende inreisregelgeving.* Deelnemers worden hierover meteen geïnformeerd.

  Bij uitstel of annulering worden geen deelnemerskosten in rekening gebracht. Mocht het reisadvies in de periode vanaf 1 augustus tot vertrek alsnog wijzigen, dan behoudt de organisatie zich het recht voor om de missie alsnog te annuleren.

  De lokale maatregelen zijn aan verandering onderhevig en worden nauwlettend gemonitord door de Nederlandse vertegenwoordiging in de Zuid-Korea. U wordt voor uw vertrek geïnformeerd over de dan geldende maatregelen en voorwaarden.

  *Op het moment van deze publicatie kunnen volledig gevaccineerde personen zonder quarantaine naar Zuid-Korea reizen. Als de situatie verandert, kan besloten worden om de fysieke missie om te zetten in een hybride missie.

  Bent u tevreden over deze pagina?