Innovatiemissie Zwitserland: Innovative Therapies Development

Gepubliceerd op:
4 december 2023
Laatst gecontroleerd op:
30 januari 2024

Bent u actief op het gebied van de ontwikkeling en productie van veelbelovende, innovatieve therapieën? Bent u een onderzoeker, ondernemer, medicus, investeerder of beleidsmaker, en wilt u graag in contact komen met Zwitserse experts om kennis en ervaring uit te wisselen, en mogelijkheden voor samenwerking te verkennen? Ga dan mee met deze innovatiemissie naar Zwitserland. 

zondag
21 april
06:00
t/m
donderdag
25 april
18:00

Deelname

Deelname kost € 250 p.p.

Organisatoren

  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
  • Innovatie Attaché Netwerk Wenen en München
  • Nederlands ambassade Zwitserland
  • Health~Holland

Tijdens de missie brengen we experts uit beide Life Sciences ecosystemen samen om te verbinden op het gebied van de ontwikkeling en productie van innovatieve therapieën, met een speciale aandacht voor cel- en gentherapieën. We verkennen samenwerkingsmogelijkheden die gericht zijn op snellere, slimmere, betere en meer betaalbare ontwikkeling, productie en beschikbaarheid van nieuwe therapieën voor patiënten.

Voor wie?

Deelname aan de missie is vooral interessant als u een onderzoeker, ondernemer, medicus, ingenieur, business developer, investeerder of adviseur bent, verbonden aan een kennisinstelling, (academisch) medisch centrum, (technologie) bedrijf, patiënten- of overheidsorganisatie, en actief bent in het hierboven genoemde thema.

Nederland en Zwitserland

Conceptprogramma

RVO, het Innovatie Attaché Netwerk en de Nederlandse ambassade in Zwitserland, in samenwerking met Health~Holland, werken samen aan het missieprogramma. We proberen uw wensen zo veel mogelijk mee te nemen bij het bepalen van het definitieve programma.

De volgende onderdelen zijn voorzien in het programma:

  • kick-off en welkomstdiner;
  • deelname aan de Swiss Biotech Day conferentie;
  • bilateraal R&D-seminar georganiseerd door Innosuisse, Health~Holland en RVO;
  • bezoeken aan onderzoekscentra, biotech-farmaceutische bedrijven en/of innovatieclusters in Basel,  en mogelijk Genève/Lausanne/Zürich (nader te bepalen).

Kosten

De kosten voor deelname aan de innovatiemissie bedragen € 250 per persoon. Hierbij is inbegrepen: deelname aan het gezamenlijke programma, lokale transfers naar en van de programmaonderdelen, lunch en diners die vermeld staan in het definitieve programma. Deelname is exclusief reis- en verblijfskosten, deelnemersbijdrage voor de Swiss Biotech Day-conferentie (CHF 500 plus 8,1% btw), en alle individuele kosten.

Aanmelden

Als u geïnteresseerd bent om deel te nemen aan deze innovatiemissie, registreer u dan vóór 16 februari 2024 via het registratieformulier. Definitieve deelname hangt af van het aantal beschikbare plekken. Ook kijken wij hoe goed uw organisatie past binnen de scope en doelstelling van de missie.

Meer weten?

Heeft u vragen over de innovatiemissie? Neem dan contact op met:

Niels van Leeuwen, Senior Advisor International R&D-cooperation Life Sciences & Health 
E: niels.vanleeuwen@rvo.nl    
M: +31 (0) 6 5256 3310

Of stuur een e-mail naar innovatiemissies@rvo.nl

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?