Inspiratietour CO2-besparing industrie: zuivelproducent Ausnutria

Gepubliceerd op:
31 augustus 2023

Zuivelproducent Ausnutria legde de lat hoog voor zijn nieuwe melkpoederfabriek in Heerenveen. Het bedrijf bouwt een volledig gasloze en energie-efficiënte fabriek. Tijdens deze live inspiratietour over CO2-besparing bezoeken we de fabriek in aanbouw.

Ausnutria Heerenveen
vrijdag
27 oktober
07:00 - 14:00

Locatie

Ausnutria Heerenveen
Ceres 10
8448 CE Heerenveen
NL

Deelname

Deelname is gratis

Organisatoren

  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
  • Vereniging voor Energie
  • Milieu en Water (VEMW)
  • Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE),
  • Federatie van Energieconsultants (FedEC)

Voor wie?

Deze inspiratietour is interessant voor:

  • partijen uit de keten van de industrie: adviseurs, toeleveranciers, vergunningverleners, NGO’s, onderzoekers en overheden
  • functies binnen de industrie: technologen, engineers, onderzoekers, technische dienst, utilitymanagers, plantmanagers, SHEQ-managers en sustainability officers

Het programma

We bezoeken melkpoederfabrikant Ausnutria. De nieuwe fabriek gebruikt elektrische warmtepompen voor productieprocessen tot 100 °C en elektrische heaters voor temperaturen daarboven. Op dit moment is de bouw van de fabriek nog volop bezig. Dat biedt bezoekers de unieke gelegenheid om de toegepaste technieken van dichtbij te bekijken.

We zijn op dit moment bezig het programma verder te verfijnen.

Over Platform Verduurzaming Industrie

Om aan het Nederlandse Klimaatakkoord te voldoen, moet de industrie haar CO2-uitstoot in 2030 met minstens 55% terugdringen. Platform Verduurzaming Industrie helpt bedrijven die willen verduurzamen. Het platform is een samenwerking tussen Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en brancheverenigingen.

Over de inspiratietours

Platform Verduurzaming Industrie informeert via inspiratietours industriële grootverbruikers van energie over koolstofarme en energiebesparende technologie. Tijdens de online en live tours tonen we voorbeelden van duurzame technieken en bedrijven. Om u zo te inspireren dezelfde stappen te nemen en uw productie verder te verduurzamen.

Bent u tevreden over deze pagina?