Inspiratietour CO₂-reductie industrie: warmte-uitkoppeling Twence en Grolsch

Gepubliceerd op:
21 juni 2022

Wilt u kennis uitwisselen over CO2-reductie binnen de industrie? Bent u benieuwd hoe we restwarmte kunnen benutten? En wat hiervoor nodig is? Laat u inspireren door een geslaagd praktijkverhaal tijdens deze fysieke tour bij Twence en Grolsch.

Grolsch in Enschede
vrijdag
8 juli
08:00 - 14:30
Dit evenement is vol. U kunt zich niet meer aanmelden.

Organisatoren

  • Nederlandse Vereniging Duurzame Energie
  • Vereniging voor Energie, Milieu en Water
  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Het verduurzamen van de warmtebehoefte is een grote uitdaging voor de industrie. De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), de Vereniging voor Energie, Milieu en Water (VEMV) en RVO organiseren daarom op vrijdag 8 juli een fysieke inspiratietour over het verduurzamen van de warmtebehoefte. De tour start bij afvalverwerkingsbedrijf Twence in Hengelo en eindigt bij bierbrouwerij Grolsch in Enschede.

Geslaagd praktijkverhaal

Laat u inspireren door een geslaagd praktijkverhaal. Op het terrein van Twence ziet u de biomassa-energiecentrale. Hier worden reststromen van niet-herbruikbaar afvalhout omgezet in grondstof en energie. Hieronder valt ook de warmwatervoorziening voor Enschede, met een uitkoppeling richting Grolsch. Vanaf Twence rijden we langs het uitkoppelstation van warmtebedrijf Ennatuurlijk. Via dit station komt het warme water bij bierbrouwer Grolsch terecht, onze derde en laatste stop. Met behulp van het duurzaam verwarmde water is Grolsch een stap dichterbij het doel om een uitstootvrije brouwerij te worden.

Programma

Tijdens de inspiratietour kunt u met andere deelnemers ervaringen uitwisselen.

  • 10:00 uur: ontvangst bij Grolsch. U kunt met eigen vervoer komen of met een bus worden opgehaald vanaf NS station Enschede (09:30 uur).
  • 10:30 – 12:00 uur: per bus volgen we het tracé van Twence, via het uitkoppelstation van Ennatuurlijk, naar Grolsch.
  • 12:00 uur: lunch bij Grolsch.
  • 13:00 uur: sprekers van Twence en Grolsch geven een presentatie over de totstandkoming en uitdagingen van de warmte-uitkoppeling. Met aansluitend een rondleiding door de bierbrouwerij en het energiegebouw.
  • 15:30 – 16:30: afsluitende borrel in het Grolschcafé. De bus brengt u daarna weer terug naar NS-station Enschede.

Aanmelden

We hebben al veel aanmeldingen ontvangen. Het hoge aantal aanmeldingen laat het enthousiasme uit de industrie zien. Helaas hebben we bij deze fysieke bustour minder plaatsen dan bij een online webinar. De bus zit momenteel dan ook vol.

U kunt zich nog wel aanmelden om op de wachtlijst te komen. Als er plekken vrijkomen, nemen we contact met u op. Aanmelden kan tot en met dinsdag 5 juli via de aanmeldlink.

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?