Juridisch financiële basiscursus Horizon Europe

Gepubliceerd op:
16 april 2024

Neemt uw organisatie deel aan een Horizon Europe project of gaat u dat in de toekomst doen? En bent u nog niet bekend met de specifieke juridische en financiële voorwaarden waaraan u bij deelname moet voldoen? Dan is deze Juridisch financiële basiscursus interessant voor u. De cursus richt zich op controllers, boekhouders, administratief medewerkers, projectmanagers, liaison/grant-officers of eigenaars van een eenpersoonsbedrijf.

woensdag
12 juni
10:00 - 17:00
Online

Deelname

Deelname is gratis

Organisatoren

  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Leerdoelen

In deze basiscursus leert u hoe u de administratie van een Horizon Europe project moet voeren. Ook leert u met welke Brusselse regels en procedures u bij de uitvoering van een Horizon Europe project te maken krijgt. Na afloop hebt u:

  • inzicht in de rechten en plichten van uw organisatie bij deelname aan een Horizon Europe project;
  • kennis over welke kosten u kunt declareren in een project, en hoe u deze correct moet berekenen;
  • kennis van het online beheren van de financiën van een project via het 'Funding & tender opportunities portal' van de Europese Commissie;
  • kennis van de procedures die de Europese Commissie hanteert. Dit komt met name van pas bij het indienen van kostendeclaraties, bij het maken van wijzigingen in uw project of wanneer er in uw organisatie een audit wordt uitgevoerd.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het online formulier.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan het volgen van deze online cursus. Wel verwachten wij dat als u zich inschrijft, u ook aanwezig bent en de hele cursus volgt. Er kan namelijk een beperkt aantal deelnemers meedoen aan deze interactieve cursus.

Meer informatie?

Voor meer informatie stuurt u een e-mail naar teamiris@rvo.nl.

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?