Kansen in de Chinese LSH-sector – Guangdong regio

Gepubliceerd op:
12 september 2022
Laatst gecontroleerd op:
12 september 2022

Bent u actief in de Life Sciences en Health (LSH) sector en geïnteresseerd in de Chinese gezondheidszorg sector? Of wilt u de Chinese markt betreden maar weet u niet goed waar te beginnen? Neem dan op 13 oktober deel aan het seminar over de kansen in de Chinese LSH-sector in een van de meest veelbelovende provincies van het land: Guangdong.

Life Sciences and Health (LSH)
donderdag
13 oktober
10:00 - 12:00

Locatie

Leiden Bio Science Park
Galileiweg 8
2333BD Leiden
NL

Deelname

 • Deelname is gratis
 • Uiterste aanmelddatum: 7 oktober
 • Voertaal: Engels

Organisatoren

 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Guangdong is een kustprovincie in het zuidoosten van China, grenzend aan Hong Kong en Macau. Al sinds 2011 heeft de regio van alle provincies op het Chinese vasteland het hoogste bbp. Die bereikte in 2021 zelfs € 1,74 biljoen. Om u een beeld te geven: het bbp van Guangdong in 2021 was hoger dan dat van Italië, Canada of Zuid-Korea!
 

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Door de groeiende welvaart neemt de vraag naar een hogere kwaliteit gezondheidszorg toe. Er is in Guangdong veel aandacht voor ontwikkelingen op het gebied van bio-farmaceutica en medische hulpmiddelen. Volgens het Guangdongse ministerie van Industrie en Informatietechnologie bedroeg de omzet van de biofarmaceutische en gezondheidsindustrie tot 2019 meer dan € 65,5 miljard. 

Ook het ecosysteem in de regio is goed ontwikkeld. Er zijn verschillende bioparken, klinische onderzoekscentra op nationaal niveau, laboratoria op provinciaal niveau, onderzoeksinstellingen en innovatieve technologie-investeerders. Daarom kan Guangdong voor hoogwaardige en innovatieve LSH-technologie en -producten een goede eerste stap zijn bij het betreden van de Chinese markt.

Deze regio biedt talloze kansen voor Nederlandse producten, diensten en technologieën in de gezondheidszorgsector. Neem deel aan dit seminar om meer te weten te komen over welke kansen er in Guangdong liggen voor uw bedrijf! 

Lees meer over de Chinese wet- en regelgeving rondom medische hulpmiddelen in de Regulatory Roadmap Dutch medical device products to the Chinese Market.

Voor wie

Nederlandse high-end LSH-bedrijven, ondernemers, instellingen en organisaties die geïnteresseerd zijn om via Guangdong de Chinese markt te betreden.

Donderdag 13 oktober

 • 10:00 – 10:04 uur
  Opening
 • 10:05 – 10:19 uur
  Presentatie door een vertegenwoordiger van de Guangdong Medical Valley over Bio-tech markttrends, kansen en ondersteunende programma's in Guangdong
 • 10:20 – 10:34 uur
  Presentatie door een vertegenwoordiger van Link Health Group over verschillende benaderingen om toegang te krijgen tot de Chinese LSH-markt
 • 10:35 – 10:44 uur
  Presentatie door een vertegenwoordiger van Jiaquan IP Law, een IPR-servicebedrijf, over de zaken die u moet weten voordat u de Chinese markt betreedt
 • 10:45 – 10:59 uur
  Presentatie door Jenesy Wang, Commercial Officer van EA Guangzhou, over de LSH-sectorscan in Guangdong
 • 11:00 – 11:14 uur
  Ruimte voor vragen en antwoorden
 • 11:15 – 12:00 uur
  Open discussie en netwerkmoment

Deelname en kosten

Meld u aan voor deze kansensessie in het Bio Science Park in Leiden. De uiterste aanmelddatum is 7 oktober. Deelname is gratis. De voertaal is Engels. Details volgen na aanmelding.

Meer weten?

Heeft u nog vragen over deze sessie? Neem dan contact op met:

Laisy Deng, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
E: laisy.deng@rvo.nl

Bent u tevreden over deze pagina?