Online kennissessie Routekaart Waterstof: veiligheid

Gepubliceerd op:
9 mei 2023
Laatst gecontroleerd op:
10 mei 2023

Bent u actief in de Nederlandse waterstofketen? En benieuwd naar de doelen voor de ontwikkeling van hernieuwbare (duurzame) waterstof in de komende jaren? In deze online kennissessie over de Routekaart Waterstof gaan we in op het thema veiligheid.

 

Foto van waterstofbus met een grasveld en blauwe lucht
dinsdag
13 juni
12:00 - 14:00
Online

Deelname

Gratis

Organisatoren

  • Nationaal Waterstof Programma
  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Op 3 november 2022 publiceerde het Nationaal Waterstof Programma (NWP) de Routekaart Waterstof. We organiseren kennissessies over deze routekaart in specifieke deelthema’s. In deze online kennissessie hoort u meer over het thema veiligheid en waterstof.

Thema veiligheid

Het thema veiligheid richt zich op het verantwoord omgaan met de veiligheidsrisico's van waterstof en waterstofdragers binnen de energietransitie (de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzaam opgewekte energie). Als we meer overstappen op waterstof, krijgt u te maken met nieuwe situaties. Zoals: waterstofgas door aardgasleidingen en waterstoftoepassingen in en bij de gebouwde omgeving (zoals tankstations en lokale productie en opslag).

Routekaart

De Routekaart Waterstof bevat 13 thema’s die zijn uitgewerkt door themagroepen van het NWP. In deze online kennissessie vertellen leden van de themagroep Veiligheid u over hun thema, en kunt u vragen stellen.

Dit is de 3e online kennissessie over de Routekaart. Een terugblik op eerdere online kennissessies vindt u op de NWP-website.

Programma

In deze online kennissessie komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Ontwikkeling waterstofdragers: overzicht van ontwikkelingen in Nederland, met focus op veiligheid en wie waaraan werkt
  • Eigenschappen van waterstof: wetenswaardige zaken over de veiligheid, met praktische voorbeelden
  • Maatregelen en vergunningverlening: opties om bijvoorbeeld risico’s te verkleinen, te voldoen aan vereisten, incidenten te bestrijden

Meer weten?

Meld u aan

Meld u aan via het aanmeldformulier.

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?