Online Kick-off Transparantiebenchmark 2023

Gepubliceerd op:
2 maart 2023
Laatst gecontroleerd op:
9 maart 2023

De Transparantiebenchmark is een tweejaarlijkse meting die in kaart brengt hoe transparant de maatschappelijke verslaggeving van het Nederlandse bedrijfsleven is. Bent u deelnemer? Of wilt u deelnemen aan de Transparantiebenchmark 2023? Dan wilt u de online kick-off niet missen.

woensdag
26 april
09:00 - 10:00
Online

Organisatoren

  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
  • Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants

De overheid vindt het belangrijk dat Nederlandse bedrijven transparant zijn in hun verslaglegging over hun activiteiten en beleid op maatschappelijk vlak (MVO). Om dit te stimuleren stellen het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) jaarlijks de Transparantiebenchmark samen. Ter voorbereiding hierop organiseren we het Kick-off Transparantiebenchmark 2023 event.

Voor wie

Behoort uw organisatie tot de 500 grootste beursgenoteerde organisaties, OOB's of staatsdeelnemingen van Nederland, en bent u benadert door transparantiebenchmark@minezk.nl? Dan doet uw organisatie automatisch mee aan de Transparantiebenchmark 2023 en is het Kick-off Transparantiebenchmark 2023 event relevant om bij te wonen. Lees hier meer over in het Deelnameprotocol.

Behoort uw organisatie niet tot deze groep? Dan doet uw organisatie niet automatisch mee aan de Transparantiebenchmark 2023. Wilt u hier wel aan meedoen? Dat kan. We ontvangen dan graag vóór 25 april uw vrijwillige deelname voor de Transparantiebenchmark via helpdesk.transparantiebenchmark@nl.ey.com. Na uw aanmelding is ook het voor u relevant om het Kick-off Transparantiebenchmark 2023 event bij te wonen.

Het event

Tijdens de online kick-off bespreken we de trends en ontwikkelingen op het gebied van MVO-verslaglegging en ontvangt u belangrijke tips zodat u op een transparante manier verslag kunt leggen over de maatschappelijke gevolgen van uw onderneming.  

Daarnaast bespreken we de criteria van de Transparantiebenchmark en de werking van de self-assessment tool. De handige tool legt uit hoe de benchmark werkt en hoe u met de tool positieve invloed kunt uitoefenen op de benchmarkscore van uw bedrijf. Kortom: iedereen die voortvarend aan de slag wil gaan met hun deelname aan de Transparantiebenchmark én op de hoogte wil blijven van (onder andere) de CSRD en andere trends en ontwikkelingen is van harte uitgenodigd om deel te nemen

Programma

Kick-off Transparantiebenchmark 2023:

  • Vanaf 10.45 uur zijn we 'live'. Pak nog een kop koffie, we beginnen om 11.00 uur
  • Opening en introductie, door host Fiona Yauw
  • Welkom, door vertegenwoordiger van EZK - naam wordt nog bekend gemaakt
  • Trends & ontwikkelingen op gebied van MVO-verslaglegging - Giuseppe van der Helm
  • Transparantie als tool voor verandering - naam wordt nog bekend gemaakt
  • Uitleg over de Transparantiebenchmark en de self-assessment tool, door team Ernst & Young - Bas Sprenger de Rover

Aanmelden

Meld u aan voor het online Kick-off Transparantiebenchmark 2023 event via het online aanmeldformulier.

Meer weten?

Dit event wordt door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) georganiseerd, in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).

Bent u tevreden over deze pagina?