Live Inspiratietour CO2-reductie Industrie naar Swinkels Family Brewers en Nyrstar

Gepubliceerd op:
14 mei 2024

Bent u ondernemer en zoekt u inspiratie om uw CO2-voetafdruk te verminderen? Reis dan af naar Noord-Brabant met de live Inspiratietour van Platform Verduurzaming Industrie. Daar brengt u een bezoek aan zinkproducent Nyrstar en Swinkels Family Brewers (de brouwerij van onder andere Bavaria).

Industrie MIA\Vamil
vrijdag
14 juni
09:00 - 17:00

Locatie

Nyrstar/Swinkels Family Brewers
Budel/Lieshout
NL

Deelname

Deelname is gratis.

Organisatoren

  • Platform Verduurzaming Industrie/Nationaal Programma Verduurzaming Industrie

Over het programma

Met deze inspiratietour verzamelen we op treinstation Eindhoven Centraal. Daarna reizen we per bus af naar Budel en Lieshout in Noord-Brabant.

Het in Budel gevestigde Nyrstar is een van de grootste stroomverbruikers van Nederland. De zinkproducent wil zijn productie aanpassen aan het wisselende duurzame stroomaanbod. 

Swinkels Family Brewers in Lieshout investeerde al eerder in elektrische warmtepompen. Ook optimaliseerde de bierbrouwer zijn warmtesysteem onder andere met een warmtebuffer. Intussen lopen er ook experimenten met stoomproductie met ijzerpoeder.

De bedrijven vertellen onder meer over de stappen die ze doorliepen om de productie te elektrificeren, maar ook om flexibele capaciteit voor energie te kunnen leveren. Meer informatie over het programma volgt later op de website van het Platform Verduurzaming Industrie/Nationaal Programma Verduurzaming Industrie.

Meer informatie over het programma leest op de website van PVI/NPVI.

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?