Lokale energie-oplossingen bij netcongestie voor gemeenten

Gepubliceerd op:
29 juni 2023
Laatst gecontroleerd op:
4 juli 2023

Hoe speelt u als gemeente een rol in het realiseren van lokale energie-oplossingen in uw gemeente? Hoe houdt u rekening met netcongestie? En met welke partijen heeft u te maken? Wij nemen u in dit webinar mee in een stappenplan. U hoort welke stappen u samen moet zetten om oplossingen te laten slagen.

maandag
2 oktober
12:00 - 14:00
Online

Deelname

Deelname is gratis

Organisatoren

  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Het elektriciteitsnet zit op steeds meer plekken vol. Dat betekent dat nieuwe bedrijven steeds vaker geen aansluiting kunnen vinden op het net. Of dat bestaande bedrijven niet kunnen uitbreiden of elektrificeren (overstappen van fossiele brandstoffen op elektriciteit). Ook kan opgewekte duurzame energie niet geleverd worden aan het net.

Rol gemeente

Lokale energie-oplossingen helpen u om uw energievoorziening te verbeteren. Welke rol pakt u als gemeente hierin? In dit webinar bespreken we de stappen die u en andere betrokken partijen moeten zetten om een succesvolle energie-oplossing te realiseren. We nemen hierbij de inzichten als leidraad die we ophaalden uit eerdere verdiepingssessies. Deze sessies organiseerden wij begin 2023 voor verschillende gemeenten.

Meld u zich ook aan?

Het webinar is bedoeld medewerkers van gemeenten die zich bezighouden met de energietransitie.  

Meer weten?

Bent u tevreden over deze pagina?