Maritieme en logistieke handelsmissie naar Panama

Gepubliceerd op:
11 juli 2024

Bent u actief in de maritieme en logistieke sector? En benieuwd naar mogelijkheden voor investeringen en innovatie in Latijns-Amerika? Ga dan mee met de handelsmissie naar Panama, met een optie voor Costa Rica. We bezoeken daar ook de belangrijkste regionale beurzen van de havenindustrie.

dinsdag
1 oktober
09:00
t/m
donderdag
3 oktober
18:00

Deelname

 • Uiterste aanmelddatum: 9 augustus 2024
 • Kosten: € 1.500 per persoon
 • Voertaal: Engels

Organisatoren

 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
 • Ambassadenetwerk van het Koninkrijk der Nederlanden in Latijns-Amerika
 • Holland House Panama en Holland House Costa Rica

Waarom deelnemen?

Het doel van deze missie is om Nederlandse innovatieve oplossingen voor havenontwikkeling te promoten. En bedrijven uit het Koninkrijk der Nederlanden te verbinden met nieuwe Latijns-Amerikaanse klanten.

Voor wie?

We zien uit naar de komst van bedrijven uit Nederland, Curaçao, Aruba en Sint Maarten, gevestigd in de regio of in Nederland.

De handelsmissie is interessant voor de volgende bedrijven:

 • Leveranciers van havenuitrusting en -diensten;
 • Bedrijven die maritieme en logistieke ondersteunende diensten verlenen;
 • Aanbieders van havenbouw, -ontwikkeling en -exploitatie;
 • Bagger- en andere natte bouwbedrijven;
 • Scheepsbouwers en maritieme industrie;
 • Rederijen en exploitanten;
 • Experts in havendigitalisering;
 • Consultants.

Wij bevelen u aan om deel te nemen op het niveau van algemeen directeur of regionaal bedrijfs-/landenmanager.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Volgens de Latijns-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (CAF) zijn er tegen 2040 forse investeringen nodig in de havensector van Latijns-Amerika. Het gaat om meer dan $ 58 miljard. Naar verwachting is de investering de komende jaren $ 15 miljard.

De voordelen die Latijns-Amerika biedt aan de maritieme en logistieke sectoren zijn:

 • de strategische en geografische ligging van de regio;
 • de natuurlijke hulpbronnen;
 • de groeiende handelsvolumes.

Verken deze en andere mogelijkheden voor uw bedrijf. Verbreed uw netwerk door deel te nemen aan deze missie. Vertegenwoordigers van de meeste Latijns-Amerikaanse havenautoriteiten en particuliere haventerminals nemen deel aan beide beurzen (Costa Rica en Panama). Tijdens het evenement krijgen de deelnemers aan de missie de mogelijkheid tot individuele matchmaking.

Vakbeurs TOC Americas, Panama van 1 - 3 oktober

Panama heeft een enorme groeicapaciteit. Het is een regionaal knooppunt. Op wereldschaal speelt het Panamakanaal een onmisbare rol. Zij verbindt de Atlantische en de Stille Oceaan met elkaar voor handelsdoeleinden.

Na de verkiezingen in mei 2024, kondigde de nieuwe regering van Panama haar plannen aan. Het gaat om de uitvoering van mega-infrastructuurprojecten, zoals:

 • bouw van een spoorweg van Panama-City naar David;
 • ontwikkeling van de haven van Corozal. 

Maar Panama staat ook voor uitdagingen. Bijvoorbeeld de lage waterstanden als gevolg van droogte. Nederlandse bedrijven hebben genoeg expertise om oplossingen voor deze uitdagingen te bieden. Dat is een goede uitgangspositie om deze kansen te verzilveren. 

Het Panamese deel van de handelsmissie vindt plaats rond de Terminal Operators Conference (TOC) Americas. Al 20 jaar is TOC Americas een van de belangrijkste bijeenkomsten voor de regionale havens en de containertoeleveringsketen.

Dit uitgebreide evenement brengt marktleiders, experts en innovators samen. Zij verkennen de nieuwste trends, technologieën en oplossingen die de toekomst van maritieme handel vormgeven.

Onderdeel van het congres is een sessie met missiedeelnemers over de energietransitie. Deze sessie promoot best practices en oplossingen uit Nederland. De implementatie in Latijns-Amerika komt ook aan bod. Bevestiging van deze activiteit volgt nog.

Tijdens de conferentie is er de mogelijkheid om deel te nemen aan op maat gemaakte matchmaking- en netwerkbijeenkomsten.

Belangrijke beurzen in Latijns-Amerika

De inschrijving voor de maritieme en logistieke handelsmissie voor 2 van de belangrijkste regionale beurzen en conferenties van de havenindustrie in Latijns-Amerika is nu geopend:

Haal het optimale uit uw reis naar Latijns-Amerika en combineer een bezoek aan Panama met een bezoek aan Costa Rica.

Tussen 27 september en 1 oktober heeft u tijd voor persoonlijke afspraken en de reis van Costa Rica naar Panama (beide op eigen gelegenheid).

Programma

Verdere details over het programma volgen zo snel mogelijk.

24-27 september Costa Rica, inclusief deelname aan Repica, individuele matchmaking en twee havenbezoeken.
27 september-1 oktober  U heeft tijd voor persoonlijke afspraken en de reis van Costa Rica naar Panama (beide op eigen gelegenheid)
1-3 oktober Panama, inclusief deelname aan TOC Americas, individuele matchmaking, deelname en promotie van uw bedrijf aan de energietransitiesessie (te bevestigen) en netwerkevenementen.

Deelname en kosten

Meld u aan voor deelname aan de Maritieme en logistieke handelsmissie naar Panama. De uiterste aanmelddatum is 9 augustus.

De deelnamekosten bedragen € 1.500 per persoon.

Dit is inclusief:

 • volledige toegang tot de TOC Americas-beursvloer
 • conferenties en netwerkevenementen
 • b2b-matchmaking
 • een plaats in de gedeelde stand van het Koninkrijk der Nederlanden van 18 m2

NB: de normale prijs van een volledige pas voor het bijwonen van TOC Americas voor niet-handelsmissiedeelnemers is $ 1.595.

De ruimte is beperkt tot 8 deelnemers, dus de toegang is op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt.

Voor beide missies geldt exclusief reis- en verblijfkosten en persoonlijke uitgaven.

Organisatie

Het Regional Business Development Team van het ambassadenetwerk van het Koninkrijk der Nederlanden in Latijns-Amerika organiseert deze missie, met support van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het Holland House Panama ondersteunt dit initiatief.

Internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) – inclusief mensenrechten – belangrijk en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om mee te kunnen doen aan deze missie. Om te beoordelen of uw organisatie voldoet aan de voorwaarden, vragen wij u om na aanmelding een MVO-zelfscan in te vullen.

Meer weten?

Voor meer informatie over de handelsmissie naar Panama kunt u contact opnemen met:

Monica Webb
Senior beleidsmedewerker Economische Zaken op de Nederlandse ambassade in Panama-Stad, Panama
E: monica.webbbatista@minbuza.nl

of

Carlijne Blom
Directeur Holland House Panama
E: director@hollandhousepanama.com

In opdracht van:
 • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?