Missie duurzame stedelijke ontwikkeling naar Georgië

Gepubliceerd op:
17 januari 2023

Werkt u op het gebied van waterbeheer  en -management, afval, mobiliteit en transport of stedelijke planning? En wilt u helpen met het oplossen van de uitdagingen waar steden als Tbilisi en Batumi op dit moment voor staan? Ga dan van 20 tot en met 24 maart mee met de missie naar Georgië.

maandag
20 maart
08:00
t/m
vrijdag
24 maart
17:00

Locatie

Tbilisi
GE

Deelname

 • Uiterste aanmelddatum: 17 februari
 • Deelname is gratis

Organisatoren

 • Nederlandse ambassade in Tbilisi
 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Steden onder druk

Steden zijn dichtbevolkt en raken overbelast door het groeiende verkeer. De openbare ruimte staat onder grote druk. Om steden leefbaar te houden, moeten we de kwaliteit van de leefomgeving verbeteren. Dit kan door:

 • meer groenvoorzieningen en biodiversiteit;
 • duurzame mobiliteit om luchtvervuiling tegen te gaan;
 • duurzame infrastructuur en slimme en schone technologie.

Zo vangen we de gevolgen van klimaatverandering met betrekking tot water en hitte op.

Tijd voor verandering

De volgende tientallen jaren vinden belangrijke veranderingen plaats. Nu moeten we vooruitkijken, uitdagingen beschrijven en de inzet voor de volgende jaren bepalen.

Samenwerkingsprojecten zijn nodig om gebruik te  maken van technologie en kennis. Op die manier is het mogelijk om de verandering die we voor ogen hebben, te versnellen. Alleen dan zijn we in staat de ontwikkeling van toekomst- en klimaatbestendige steden te bereiken.

Kennis van Nederlandse bedrijven

De Nederlandse ambassade in Georgië vindt duurzame en groene stedelijke ontwikkeling erg belangrijk. Steden als Tbilisi en Batumi hebben problemen op het gebied van waterbeheer en -management, afval, mobiliteit en transport en stedelijke planning. Met de kennis van Nederlandse ondernemers wil de ambassade meewerken aan het oplossen van die uitdagingen. 

Wat kunt u verwachten?

 • We organiseren workshops in Tbilisi en in Batumi.
 • Er zijn bijeenkomsten met lokale overheden en stakeholders, maar ook met internationale organisaties (EBRD, EU, Wereldbank, UNDP).
 • Er zijn business-to-business activiteiten.

Deelname en kosten

Meld u aan voor deze missie. Dit kan tot uiterlijk vrijdag 17 februari. We nodigen u uit om uw interesse kenbaar te maken via het aanmeldformulier. Op basis hiervan stellen wij het programma samen. Wij benaderen u voor een gesprek. Deelname is gratis.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Marlies Kimmelaar, Team Internationale Organisaties (TIO) van de Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
E: tio@rvo.nl
M: +31 (0)6 2570 8552

Organisatie

Samen met het Team Internationale Organisaties (TIO) van RVO organiseert de Nederlandse ambassade in Tbilisi deze missie. De missie is bedoeld voor geïnteresseerde Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen.

In opdracht van:
 • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?