Nationale Industriedialoog: Energy hubs

Gepubliceerd op:
7 mei 2024

Heeft u een bedrijf in de industrie en wilt u graag uw bedrijfsprocessen elektrificeren? Maar zit u een gebied waar het elektriciteitsnet overvol is (netcongestie)? Mogelijk biedt een energiehub een oplossing. Wilt u hier meer over weten? Meld u dan aan voor de Nationale Industriedialoog op 20 juni.

donderdag
20 juni
13:00 - 17:00

Locatie

Hotel Lumen
Stadionplein 20,
8025 CP Zwolle
NL

Deelname

Deelname is gratis.

Organisatoren

  • Platform Verduurzaming Industrie/Nationaal Programma Verduurzaming Industrie

De 2e editie van de Nationale Industriedialoog staat in het thema van energiehubs. Veel bedrijven willen voor hun bedrijfsprocessen af van fossiele brandstoffen en die vervangen door elektriciteit. Door de grote vraag stijgt de drukte op het elektriciteitsnet ook. Dan kan er netcongestie ontstaan en kunnen energiehubs een oplossing bieden. 

Toch is er nog veel discussie over wat een energiehub is en wat de industrie daarmee kan. Via energiehubs kunnen groepen bedrijven en/of inwoners samenwerken om de opwek, opslag, conversie (omzetten van energie) en het verbruik van energie met elkaar af te stemmen

Voor wie?

  • Industriële energieverbruikers vanaf 10 miljoen kwh/j of 170.000 m3 gas/J
  • overheden
  • netbeheerders
  • consultants
  • toeleveranciers

Programma

Tijdens deze middag kunt u luisteren naar verschillende sprekers. Zij vertellen onder andere over de belofte van energiehubs, congestie in het hoogspanningsnet, de uitdagingen van de energiecoöperatie in de Amsterdamse Haven. Ook gaat u gezamenlijk werken aan een interactieve casus.

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?