Bezoek het Nederlands paviljoen op Bio360 Nantes

Gepubliceerd op:
7 december 2022
Laatst gecontroleerd op:
8 december 2022

Wilt u op de hoogte worden gesteld over alle nieuwe ontwikkelingen in de bio-energiewereld? En veel interessante nieuwe contacten opdoen? Kom dan naar het Nederlands paviljoen tijdens Bio360 in Nantes en volg het conferentieprogramma.

woensdag
8 februari
09:00
t/m
donderdag
9 februari
17:00

Locatie

Nantes
FR

Organisatoren

  • NBSO Frankrijk
  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

NBSO Nantes en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseren gezamenlijk een Nederlands paviljoen tijdens de Bio360 in Nantes, Frankrijk.
 
Tijdens dit event komen internationale experts, bedrijven en stakeholders uit de bio-energie en bio-economie sectoren bijeen en staat biotransitie centraal. De oorsprong van de Bio360 Expo is een samenvoeging van 3 evenementen in Frankrijk: de hout- en energiebeurs Salon Bois Energie (2005-2020), Biogaz Europe (2010-2020) en Regen Europe (2018-2020).
 
Beursorganisator BEES streeft ernaar bio-energie te bevorderen, of het nu gaat om biogas, biomassa, of energieterugwinning uit afval. Centraal in Bio360 Expo staat het vraagstuk van de koolstof: de gevolgen van het stijgende CO2-niveau in de atmosfeer en de opwarming van de aarde.
 
Op de beurs ziet u de circulaire economie in actie met diverse biobased producten, waarmee fossiele derivaten uit ons dagelijks bestaan worden vervangen. Met als motor van de bio-economie de bioraffinaderij. De raffinaderij werkt op basis van land- en bosbouw en afvalterugwinning, die een mix van biomassagrondstoffen opneemt die worden omgezet in een veelheid van nuttige biobased producten.
 
De ontwikkelingen op het gebied van bio-energie uit een breed spectrum van biomassagrondstoffen zijn gericht op:

  • Warmte en kracht uit vaste biomassa
  • Groen gas (inclusief waterstof)
  • Vloeibare biobrandstoffen

Aanmelden

Meld u aan voor de conferentie op de evenementwebsite.

Meer weten?

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar RVO-adviseur Kenneth Colijn. 

Bent u tevreden over deze pagina?