NL Lounge op toonaangevende mijnbouwbeurs Exponor in Chili

Gepubliceerd op:
9 april 2024

Bent u actief op het gebied van mijnbouw? En heeft u interesse in uitbreiding of groei van uw bedrijf in Chili? Ga mee naar de mijnbouwbeurs Exponor in Antofagasta. De Nederlandse ambassade in Chili en RVO faciliteren er een NL Lounge. U kunt daarin uw potentiële klanten ontmoeten en uw promotiemateriaal tentoonstellen.

maandag
3 juni
10:30
t/m
donderdag
6 juni
16:30

Locatie

Antofagasta
CL

Deelname

 • Uiterste aanmelddatum: 10 mei 2024
 • Kosten: € 500 excl. btw per organisatie (max. 2 personen)
 • Locatie: Antofagasta, Chili
 • Voertaal: Engels

Organisatoren

 • Ministerie van Buitenlandse zaken
 • Nederlandse ambassade in Chili
 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Kansen voor Nederlandse bedrijven

De alom gerenommeerde mijnbouwbeurs Exponor is een 2-jaarlijkse Trade Fair. Met zo'n 40.000 bezoekers is het een zeer grote beurs. Het evenement vindt plaats in de noordelijke stad Antofagasta in Chili. Het is vooral interessant voor toeleveranciers in de mijnbouwsector. De kern van de bezoekers bestaat uit operationeel middenmanagers.

De Nederlandse ambassade in Chili en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) faciliteren een NL Lounge op de beurs. Veel andere mijnbouwlanden hebben ook hun eigen paviljoen.

Voor wie?

Als Nederlandse overheid zetten we ons in voor verduurzaming van de grondstoffensector wereldwijd, ook in Chili. Daar willen we u als innovatief Nederlands bedrijf graag voor uitnodigen en bij betrekken.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Interessante competenties voor de Chileense markt zijn:

 • Logistiek
 • Machinerie
 • Sensortechnologie
 • Water
 • Milieu-ontlastende techniek
 • Innovaties

Waarom deelnemen?

 1. De NL Lounge is in het Copper Pavilion en is een ruimte waar deelnemende bedrijven hun brochures plaatsen en potentiële klanten ontmoeten.
 2. Mogelijkheid tot deelname aan veldbezoeken van mijnen/raffinage-installaties van SQM, Albemarle (Faena - lithium) en Antofagasta Minerals (Mina Centinela - koper).
 3. Waar mogelijk, en als bedrijven geïnteresseerd zijn, organiseren we bijdragen aan de beurs in de vorm van presentaties.
 4. 's Avonds is er exclusief netwerken voor exposanten in het paviljoen van de kopermijn en smelterij van Chuquicacata.
 5. Samen met een eigen facilitator, actief in de Chileense mijnbouwsector, organiseert de ambassade matchmaking voor deelnemers.
 6. Seminar op woensdag- of donderdagmiddag; het onderwerp is representatief voor 'NL Solutions'.

Deelname en kosten

Deelname kost € 500 exclusief btw per bedrijf (maximaal 2 personen).

Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is niet aansprakelijk voor eventuele annuleringskosten.

Bent u een ondernemende vrouw met internationale ambities? De overheid zet zich in voor meer diversiteit. Zij moedigt daarom specifiek vrouwelijke ondernemers aan om de internationale stap te maken via de Groei over Grenzen campagne. Bedrijven die internationaal zakendoen zijn namelijk productiever, innovatiever en succesvoller. Door mee te gaan met deze missie breidt u uw netwerk uit en vergroot u uw internationale kansen.

Aanmelden

De uiterste aanmelddatum is vrijdag 10 mei 2024.

Voor informatie over de verschillende pakketten en registratie voor de beurs, verwijzen wij naar de website van Exponor.

Organisatie

RVO organiseert deze handelsmissie samen met de Nederlandse ambassade in Chili.

Meer weten?

Heeft u vragen over deze handelsmissie, neem dan contact op met:
Felix Quartero
Regional Business Developer / Trade Policy Advisor
Nederlandse ambassade te Santiago de Chile

T: +56 9 3932 3809
M: felix.quartero@minbuza.nl

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De Nederlandse overheid vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) – inclusief mensenrechten – belangrijk en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om te kunnen deelnemen aan deze missie.
 

In opdracht van:
 • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?