Masterclass rekentool Uniforme Maatlat Gebouwde Omgeving

Gepubliceerd op:
18 juli 2023

Bent u een consultant die rekent met gebouwen? Of een energie-expert van grotere gemeenten of corporaties? Maak in deze masterclass kennis met de nieuwste versie van de rekentool Uniforme Maatlat Gebouwde Omgeving (UMGO).

Woningbouw en stikstofproblematiek Expertteam Woningbouw
dinsdag
14 november
08:00 - 12:30

Locatie

RVO
Graadt van Roggenweg 200
3531 AH Utrecht
NL

Deelname

Deelname is gratis.

Organisatoren

  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Meerdere keren per jaar organiseren wij een Masterclass Uniforme Maatlat Gebouwde Omgeving. U oefent tijdens de masterclass met de rekentool met de nieuwste informatie. U leert de rekentool vlot toe te passen in uw eigen werk.

Nieuwste versie rekentool

Met de nieuwste versie van de Uniforme Maatlat Gebouwde Omgeving (UMGO) vergelijkt u verschillende opties voor warmte- en koudevoorziening met elkaar. Dit kan op gebieds- en op gebouwniveau, voor woningbouw en gebouwen zonder woonbestemming (utiliteit). Het primair fossiel energieverbruik en de CO2-uitstoot komen ook in beeld. U rekent met de BENG-eisen

Volgens de laatste regels

Deze versie volgt de huidige bouwregels op basis van de NTA8800. Dus naast de BENG-eisen en nieuwste labels, is ook de Standaard opgenomen in de Uniforme Maatlat. De rekentool gebruikt de nieuwste versie van de referentiewoningen, voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw.

Meldt u zich ook aan?

De masterclass is gratis. Meldt u zich wel van tevoren aan.

Meer weten?

Uniforme Maatlat Gebouwde Omgeving

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?