Handelsmissie voor start-ups naar Digital Demo Day in Düsseldorf

Gepubliceerd op:
9 mei 2022

Is jouw start-up klaar voor het buitenland? Zitten jouw toekomstige klanten in Duitsland? Of wil je net over de grens je netwerk uitbreiden en met investeerders in contact komen? Ga dan van 17 augustus tot en met 19 augustus mee met de start-upmissie naar Digital Demo Day (DDD) in Düsseldorf.  Bij deze missie liggen mooie kansen dus letterlijk om de hoek.

woensdag
17 augustus
00:00 - 00:00
t/m
vrijdag
19 augustus
00:00 - 00:00
Aanmelden is niet meer mogelijk.

Deelname

 • Aanmelding gesloten
 • Deelname kost € 500 excl. btw per bedrijf
 • Maximaal 2 deelnemers per bedrijf
 • Voertaal is Engels

Organisatoren

 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
 • Ministerie van Buitenlandse Zaken
 • Nederlandse ambassade
 • Consulaat-generaal in Düsseldorf
 • digihub Düsseldorf/Rheinland

Digital Demo Day is hét Duitse 'leading tech event' waar start-ups en investeerders elkaar deze zomer ontmoeten. 

Digital Demo Day 2022

Meer dan 4.000 bezoekers op één dag, 200 start-ups, meer dan 100 investeerders en veel aandacht voor matchmaking. Dat is DDD in het kort. Er staan dit jaar 3 thema's centraal: 

 1. High tech
 2. Sustainability
 3. Metaverse

Deze snelgroeiende Duitse markten liggen dicht in de buurt. Dit biedt Nederlandse start-ups veel kansen. 

Nordrhein-Westfalen en Düsseldorf: een ideale springplank

Nordrhein-Westfalen (NRW) is de belangrijkste economische deelstaat van Duitsland. De hoofdstad van deze deelstaat, Düsseldorf, is het politieke centrum van NRW. Het is de thuisbasis van de nieuwste industriële maakbedrijven, Duitse mobiele telefoonbedrijven en innovatieve start-ups. De meer dan 350 start-ups, hubs, accelerators en incubators zijn erg belangrijk voor het innoveren van de economie in en rond Düsseldorf.

Ongeveer een kwart van de Nederlandse export gaat naar Duitsland; het grootste deel naar NRW. Daarmee is NRW de belangrijkste handelspartner van Nederland. Veel Nederlandse ondernemers gebruiken de deelstaat dan ook als het perfecte startpunt voor hun internationale groei. In NRW zijn ongeveer 4.000 Nederlandse bedrijven gevestigd.

In 2022 is de innovatiebrug (Innovation Bridge Netherlands) opgericht door de Metropole Ruhr, de kernregio in het midden van NRW, in samenwerking met het consulaat-generaal in Düsseldorf. Deze samenwerking maakt het Ruhrgebied tot een ideale springplank voor Nederlandse start-ups en bedrijven die de Duitse markt willen veroveren. Het moet innovatie-impulsen en mogelijke samenwerkingen voor dit gebied op gang brengen. 

Ga mee met deze missie en ontdek zelf wat Nordrhein-Westfalen je te bieden heeft.

Waarom meedoen?

Het doel van de missie is om veelbelovende Nederlandse start-ups te ondersteunen bij hun internationale groei. De missie biedt je een platform waarop je jouw bedrijf presenteert aan een internationaal publiek. Daarnaast kom je in contact met mogelijke klanten, investeerders, samenwerkingspartners en andere start-ups. Met deze missie laten we de kracht van het Nederlandse start-up-ecosysteem zien. En daar ben jij onderdeel van.

De missie naar Düsseldorf biedt een mooie kans om:

 • je product of dienst te presenteren aan een groot en internationaal publiek;
 • je product of dienst te valideren/testen;
 • nieuwe klanten aan te trekken;
 • je netwerk internationaal uit te breiden;
 • strategische partnerschappen aan te gaan met andere bedrijven;
 • mogelijke investeerders te ontmoeten;
 • talent aan te trekken;
 • media-aandacht te genereren;
 • kennis op te doen over de Duitse markt en de concurrentie.

Voor wie?

Je kunt deelnemen als jouw start-up voldoet aan de volgende eisen:

 • Je product of dienst is hoogtechnologisch, innovatief en potentieel disruptief.
 • Er is een bewezen marktacceptatie voor je product of dienst op de Nederlandse markt.
 • Je bent gestart met – of klaar voor – internationale opschaling.
 • Je start-up staat ingeschreven bij de Nederlandse Kamer van Koophandel. 
 • De technologie achter je product of dienst richt zich op Business-to-Business (b2b).
 • Je bedrijf is opgericht na 2011.
 • Je hebt een presenteerbaar of zichtbaar prototype.

Pas je niet precies in bovenstaand profiel, maar heb je wel een overtuigende motivatie? Laat dan bij aanmelding aan ons weten waarom jij niet mag ontbreken in de Nederlandse delegatie naar Düsseldorf.   

Programma

Nederland heeft een eigen NL Lounge op DDD. Dit geeft je een centrale basis om te netwerken. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseert samen met partners een side-event waar je mogelijke klanten, partners, investeerders en andere start-ups kunt ontmoeten. 

Op dit moment zijn wij bezig met het organiseren van deze missie. Het programma kan nog veranderen. Bekijk hieronder de missie op hoofdlijnen.

Kosten en deelname

U kunt zich niet meer aanmelden voor de handelsmissie. 

Er kunnen maximaal 15 startups mee met deze missie. De voertaal van de missie is Engels. RVO vindt het belangrijk dat de bedrijven die meegaan binnen de opzet en inhoudelijke focus van de missie vallen. Aanmelding betekent daarom niet automatisch deelname aan de missie. Je ontvangt enkele dagen na 15 juni bericht van deelname of afwijzing. 

Daarnaast stimuleren we vrouwelijk ondernemerschap. We selecteren voor deelname niet op gender, maar we dagen je uit om binnen je eigen organisatie te kijken naar vrouwelijke deelnemers voor de missie. 

Kosten

Deelname aan deze missie kost € 500 exclusief btw per bedrijf (maximaal 2 deelnemers per bedrijf).
Hiervoor krijg je:

 • een toegangspas voor ongelimiteerde toegang tot DDD voor 2 deelnemers;
 • deelname aan de voorbereidingsbijeenkomst;
 • de mogelijkheid gebruik te maken van de NL Lounge als meetingpoint op DDD;
 • deelname aan alle side-events en netwerkactiviteiten van de missie;
 • gelegenheid om bijvoorbeeld contracten of MoU's (Memoranda of Understanding) te ondertekenen in het bijzijn van de delegatieleiding;
 • openbaarvervoerticket voor tram en bus in Düsseldorf;
 • lokale ondersteuning in Düsseldorf door de Nederlandse ambassade, het consulaat-generaal en de RVO.

Reis en verblijf

Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Ook maaltijden en borrels zijn voor eigen rekening, tenzij anders vermeld in het programma. 

Na selectie ontvangen de deelnemers informatie over het hotel waar de delegatieleiding verblijft. Het is niet verplicht om overnachtingen te boeken in hetzelfde hotel. Deelnemers aan eerdere missies gaven echter aan het nuttig en leuk te vinden om met elkaar in één hotel te verblijven. 

COVID-19 clausule

De organisatie neemt 8 weken van tevoren een besluit over het doorgaan van deze handelsmissie, op basis van het dan geldende reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken en voor in Duitsland dan geldende inreis-regelgeving en de situatie ter plaatse. Deelnemers worden hierover meteen geïnformeerd.

Bij uitstel of annulering worden geen deelnemerskosten in rekening gebracht. Ook na een besluit om de missie te laten doorgaan, behoudt de organisatie zich het recht voor om de handelsmissie in geval van onvoorziene omstandigheden alsnog te annuleren. Uiteraard worden ook dan geen deelnemerskosten in rekening gebracht.

Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor hun reis en verblijf en moeten dus zelf hun reis en verblijf annuleren als de missie niet doorgaat. Eventuele kosten die daarmee samenhangen zijn voor eigen rekening.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De Nederlandse overheid vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk en onderschrijft de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Hierin zijn de MVO-normen voor internationaal actieve ondernemers vastgelegd.

Het naleven van deze OESO-richtlijnen is een van de voorwaarden om te kunnen deelnemen aan deze missie. 

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) organiseert deze missie in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Nederlandse ambassade, het  consulaat-generaal in Düsseldorf en digihub Düsseldorf/Rheinland.

Contact

Heb je vragen? Neem dan contact op met:

Rik Roeske, projectleider Digital Demo Day 2022
T: +31 6 2551 6714
E: rik.roeske@rvo.nl 

Bent u tevreden over deze pagina?