Transport en Logistieke missie Verenigd Koninkrijk naar Multimodal

Gepubliceerd op:
27 februari 2023
Laatst gecontroleerd op:
8 maart 2023

Bent u actief in de sector vervoer en logistiek? De missie Transport en Logistiek bezoekt van 12 tot en met 15 juni de vakbeurs Multimodal in Birmingham. Ga met ons mee en ontdek de mogelijkheden voor uw bedrijf in het Verenigd Koninkrijk (VK).

maandag
12 juni
06:00
t/m
donderdag
15 juni
15:00

Locatie

Birmingham
GB

Deelname

 • Uiterste aanmelddatum: zondag 2 april 2023
 • Deelname kost € 1.175 exclusief btw per bedrijf, voor 1 deelnemer
 • Voertaal is Engels

Organisatoren

 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
 • Netherlands Business Support Office (NBSO) Manchester
 • Nederland Distributieland (NDL)

Van 12 tot en met 15 juni organiseert de Netherlands Business Support Office (NBSO) Manchester, samen met Nederland Distributieland (NDL), een missie naar het VK. Tijdens deze missie bezoeken wij de logistieke vakbeurs Multimodal 2023 in Birmingham. U krijgt ook de laatste informatie over de ontwikkeling van logistieke hubs in de regio's Midlands en Greater Manchester. 

Waarom deelnemen?

 • NBSO Manchester ziet dat steeds meer Nederlandse bedrijven in de transport en logistiek, op zoek zijn naar een Britse partner. Zeker sinds het vertrek van het VK uit de Europese Unie. Bedrijven zoeken lokale partners om zakendoen met het VK makkelijker te maken. Sommigen denken er zelfs over zich in het VK te vestigen. 
 • Het VK is interessant als 'meest geavanceerde e-commercemarkt van Europa', met momenteel bijna 60 miljoen e-commercegebruikers. In het VK is e-commerce de standaard geworden voor shoppers. Daardoor is er veel ruimte voor groei en innovatie van orderafhandeling. 

Duurzaamheid en innovatie in de logistiek 

Het VK werkt graag nauwer samen met Nederland op het gebied van innovatie en duurzaamheid in de logistiek.

 • De regio West Midlands is de grootste distributiehub in het VK. De regio wil de transport en logistiek in 2030 veiliger, betrouwbaarder, duurzamer en efficiënter maken. Ze willen het perfecte voorbeeld zijn door als sector duurzaam te groeien.

 • East Midlands is de thuisbasis van de 'Golden Triangle of Logistics'. Logistieke bedrijven en online retailers kiezen voor de regio door de centrale ligging. Vanuit hier is 90% van de Britse bevolking binnen 4 uur te bereiken. Alleen is er steeds minder ruimte voor uitbreiding van logistieke parken en personeel is moeilijk te vinden. Hierdoor groeit de vraag naar innovatie in de logistiek om alles efficiënter, voordeliger en stabieler te laten verlopen zonder het milieu te belasten. 

 • Trafford Park in Manchester is het eerste speciaal gebouwde industriepark in de wereld. Het is ook een van de grootste en meest succesvolle bedrijventerreinen in Europa. Aan de rand van het park zal de eerste tri-modale haven van het VK worden aangelegd. Op een vloeroppervlak van bijna 140.000 m² wordt een binnenhaven, een spoorverbinding en een containerterminal gebouwd.

Multimodal 2023

Multimodal 2023 is de 15e editie van deze internationale vakbeurs. De organisatie verwacht in 3 dagen tijd meer dan 10.000 deelnemers in Birmingham te ontvangen, Multimodal is de enige one-stop-beurs voor transportondernemingen actief in alle modaliteiten, vrachteigenaren en leveranciers van innovatieve producten en oplossingen aan de logistieke sector in het VK, Ierland en Noord-Europa. 

Voor wie?

Deze missie is interessant voor Nederlandse bedrijven met innovatieve oplossingen voor verbetering van de duurzaamheid, automatisering en robotica in de logistieke sector.

Deelname staat open voor Nederlandse bedrijven in de transport en logistiek:

 • die al actief zijn in het VK; 
 • die willen ondernemen in het VK en inzicht willen in hun zakelijke kansen;
 • die in contact willen komen met nieuwe partners en klanten;
 • die erover nadenken om zich te vestigen in het VK.

Wat kunt u verwachten? 

 • Bedrijfsbezoeken in de regio's West Midlands en Greater Manchester;
 • VIP Toegangspas voor de beurs Multimodal 2023 (dit geeft toegang tot de conferentiehal en tot een groot aantal interessante seminars dat bij de beurs georganiseerd wordt);
 • gebruik van de beursapp waarmee direct matchmaking kan;
 • bijwonen van de receptie 'NL branded' tijdens de beurs;
 • lunch en diners tijdens het programma;
 • lokaal vervoer tijdens het programma.

Voor bedrijfsbezoeken regelen wij alle praktische zaken. U dient zelf alleen uw eigen reis en verblijf te regelen en uw individuele afspraken op Multimodal.

Kosten

De kosten voor deelname aan deze missie zijn € 1.175 (exclusief btw) per deelnemer (op basis van 1 persoon per bedrijf). 

Aanmelden

Aanmelden kan tot uiterlijk zondag 2 april 2023. Voor doorgang van het voorgestelde programma zijn minimaal 10 deelnemers nodig. Mochten er minder deelnemers zijn, dan overleggen we over een programma in afgeslankte vorm. 

Meld u aan door een e-mail met uw gegevens te sturen aan Marijke van der Kleij van Nederland Distributieland (NDL regelt als penvoerder deze missie). U ontvangt daarna het aanmeldformulier. 

Meer vragen? 

Heeft u meer vragen, neem dan contact op met: 

Marijke van der Kleij, Nederland Distributieland (NDL)
E: m.vanderkleij@ndl.nl
M: +31 (0)6 2697 2772

Maxime Dalida, Deputy Representative van Netherlands Business Support Office (NBSO) Manchester
E: maxime.dalida@nbso-manchester.co.uk
M: +44 (0)161 834 9082

In opdracht van:
 • Ministerie van Buitenlandse Zaken
Bent u tevreden over deze pagina?