Webinar EU-Handelsprogramma: 'Vergroot uw exportpotentieel'

Gepubliceerd op:
27 juli 2022

Tijdens het webinar 'Vergroot uw exportpotentieel' van het EU-Handelsprogramma vertellen diverse sprekers wat een bedrijf nodig heeft om het exportpotentieel te benutten én te vergroten. En we leggen uit hoe het EU-Handelsprogramma u hierbij kan ondersteunen. Dit programma is exclusief toegankelijk voor Nederlandse ondernemers die een directe handelsrelatie hebben met het VK en geraakt zijn door Brexit.

donderdag
1 september
11:00 - 12:00
Online

Deelname

 • Uiterste aanmelddatum: 31 augustus, 12:00 uur
 • Deelname is gratis

Organisatoren

 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Het unieke EU-Handelsprogramma is er voor ondernemers die geraakt zijn door Brexit. Deze ondernemers krijgen toegang tot een elkaar versterkend aanbod van:

 • trainingen om kennis en vaardigheden te vergroten;
 • deelname aan bijeenkomsten, beurzen en handelsmissies om netwerken uit te breiden;
 • activiteiten om exportkansen te realiseren.

Op kosten van het EU-Handelsprogramma kunnen deze ondernemers tot eind 2023 nieuwe en bestaande afzetmarkten ontwikkelen en hun grenzen verleggen, zonder verdere verplichtingen.

Het EU-Handelsprogramma maakt deel uit van de Brexit Adjustment Reserve (BAR) en wordt gefinancierd door de Europese Unie. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voert het programma uit in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken.

Direct gebruikmaken van breed aanbod

Deelnemers aan het EU-Handelsprogramma kunnen direct gebruikmaken van e-learning modules, courses en exclusieve toegang tot webinars. Met dit aanbod doet u gerichte kennis op over alles wat er komt kijken bij het exporteren naar nieuwe afzetmarkten, inclusief de lokale zakencultuur. Het aanbod wordt uitgebreid met trainingen en activiteiten die elkaar versterken.

Waarom meedoen aan het webinar?

 • U ontdekt hoe u via het EU-Handelsprogramma kosteloos ondersteuning kunt krijgen bij het ontwikkelen van uw internationale afzetmarkten.
 • U krijgt tips en adviezen over het vergroten van uw exportkennis en -vaardigheden.
 • U krijgt inzicht in het aanbod van trainingen en webinars waar u nu al gebruik van kunt maken, en de activiteiten die vanaf het najaar beschikbaar komen.

Programma

 • Marijn Leijten van RVO neemt u mee in hoe het EU-Handelsprogramma uw bedrijf kan ondersteunen als u bent benadeeld door Brexit. Zo kunt u niet alleen aanspraak maken op financiële compensatie uit het Brexit Adjustment Reserve (BAR), maar ook kosteloos toegang krijgen tot bijzondere activiteiten en diensten van RVO en onze partners.
 • Willemijn Gwanmesia van evofenedex geeft u een actueel beeld van wat een bedrijf of exportafdeling nodig heeft om succesvol internationale markten te ontwikkelen. Van douanedocumenten tot vaardigheden om culturele verschillen te overbruggen.
 • Capability manager Jantien Rutte van RVO geeft u inzicht in welke trainingen en opleidingen het EU-Handelsprogramma biedt om uw exportpotentieel te vergroten.

U kunt vragen stellen via de chat. Geef ook door aan geïnteresseerde collega's dat zij kunnen deelnemen aan het webinar.

Aanmelden

Meld u aan voor het webinar. Dit kan tot uiterlijk 31 augustus, 12:00 uur. Deelname is gratis.

Meer weten?

Heeft u vragen over het programma? Neem dan gerust contact op met onze klantadviseurs
E: klantcontact@rvo.nl
T: 088 042 69 22 

In opdracht van:
 • Europese Unie (gefinancierd door)
In samenwerking met:
 • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?