Webinar ISDE voor gemeenten: hoe help ik mijn inwoners met het verduurzamen van hun huis?

Gepubliceerd op:
27 mei 2024

Vanaf 1 september kunt u als gemeente de ISDE (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing) groepsgewijs aanvragen voor en ontvangen namens inwoners. Zo kunt u uw inwoners ontzorgen in de energietransitie. Hoe u dit aanpakt staat centraal tijdens dit webinar. 

Isolerend glas plaatsen
dinsdag
3 september
14:00 - 15:00
Online

Deelname

Deelname is gratis.

Organisatoren

  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Als gemeente heeft u een centrale rol in de energietransitie. Ter ondersteuning van gemeenten heeft het Rijk verschillende uitkeringen en regelingen. Een adviseur van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties geeft hiervan tijdens het webinar een overzicht.

Daarna volgen de ervaringen van de gemeente Arnhem met het ontzorgen van inwoners. U hoort onder meer hoe deze gemeente de aanvraag van de ISDE namens woningeigenaren aanpakt. Vervolgens lichten we toe hoe de aanvraagprocedure voor gemeenten werkt. Met tips & tricks en voorbeelden uit de Arnhemse praktijk. 

Het programma in het kort:

  • Introductie: regelingen voor gemeenten in vogelvlucht
  • Ervaringen van de gemeente Arnhem
  • Hoe werkt de aanvraagprocedure van de ISDE voor gemeenten?

Meld u aan

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden om uw inwoners te ontzorgen bij verduurzaming van hun woningen? Meld u aan voor het webinar via de knop 'aanmelden' boven in beeld.

In opdracht van:
  • Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?