Week van de Circulaire Economie

Gepubliceerd op:
27 december 2023
Laatst gecontroleerd op:
16 februari 2024

Bent u een ondernemer of organisatie en wilt u slimmer en zuiniger omgaan met grondstoffen of producten? Dan is de Week van de Circulaire Economie interessant voor u. Ontdek voorbeelden, ontmoet voorlopers en krijg concrete handvatten om zelf met circulair ondernemen aan de slag te gaan. Met als doel: een economie waarin afval niet bestaat. Bekijk de diverse programma's van de circulaire hubs en meld u aan voor een evenement.

zondag
10 maart
t/m
vrijdag
15 maart

Locatie

Diverse locaties
NL

Deelname

 • Deelname: gratis
 • Voertaal: Nederlands

Organisatoren

 • Versnellingshuis Nederland circulair!
 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
 • Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW)

Voor wie?

De Week van de Circulaire Economie is interessant voor onder andere:

 • ondernemers
 • kennisinstellingen
 • scholen
 • gemeenten
 • provincies

Waarom een week voor hergebruik van grondstoffen?

Het is dé jaarlijkse week voor de circulaire economie. Baanbrekende ondernemingen in heel het land openen hun deuren en laten zien hoe het opnieuw gebruiken van producten en grondstoffen in de praktijk werkt. Iedereen kan zo van elkaar leren. Op diverse locaties en verschillende circulaire thema’s worden evenementen georganiseerd. Deze 9e editie gebeurt dat volledig vanuit circulaire hubs.

Wat is een hub?

Een circulaire hub is een plek waar alle kennis en kunde om circulair ondernemerschap van de grond te tillen in huis is. Het bruist er van de innovatie en pioniersdrift.

Er zijn meer dan 35 circulaire hubs door het hele land. Ook wij organiseren evenementen vanuit onze hub waaraan u kunt deelnemen.

Thema: van goed begin naar booming business

Dit keer is het thema 'Van goed begin naar booming business - circulair als de nieuwe standaard'. De gedachte hierbij is dat financiële ondersteuning helpt een grote omslag te maken, om in 2050 volledig circulair te zijn. Maar hoe doen we dat? Hoe schaalt u als circulaire ondernemer sneller op, van start-up tot midden- en kleinbedrijf (mkb)? Welke steun is er? En hoe leren andere ondernemers van uw circulaire groei?

Programma en aanmelden

Het programma van de Week van de Circulaire Economie wordt steeds groter en gevarieerder. Heeft u al een evenement gezien waar u bij wilt zijn?

Het gehele programma van de Week van de Circulaire Economie bekijkt u op Deweekvandecirculaireeconomie.nl.
 

De Week van de Circulaire Economie is een initiatief van het Versnellingshuis Nederland circulair. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) ondersteunt het Versnellingshuis.

Achtergrond

Grondstoffen voor producten worden steeds schaarser en duurder. Tenzij we slimmer omgaan met grondstoffen en materialen zodat we ze kunnen hergebruiken. Afval bestaat niet, alles heeft waarde. Dat noemen we een circulaire economie.

In 2050 wil Nederland volledig circulair zijn. We zien de natuur als een bron om samen in te investeren. Dit is alleen mogelijk wanneer organisaties in product- en materiaalketens samenwerken. Wat is hiervoor nodig? Visie, innovatie en lef.

In opdracht van:
 • Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Bent u tevreden over deze pagina?