Webinar Zonne-energie en netinpassing - Rol gemeente

Gepubliceerd op:
27 juni 2022

Hoe gaan gemeenten en andere partijen om met een overbelast elektriciteitsnetwerk (netcongestie)? Wat is uw rol als gemeente en welke mogelijkheden heeft u bij zonne-energie en netinpassing? Laat u in dit webinar voorlichten met praktijkverhalen van onze gastsprekers.

Webinar 22 en 26 september 2022
donderdag
22 september
14:00 - 15:30
Online

Deelname

Gratis

Organisatoren

  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Bij projecten met installaties voor zonne-energie gaat het vaak over de netinpassing. Het elektriciteitsnetwerk kan soms, lokaal of regionaal, de veranderende productie en vraag van duurzaam opgewekte elektriciteit niet aan. De aanvraag en aansluiting op het net gaan dan niet volgens protocol. De reden voor de vertraging is vaak netcongestie, een overbelast elektriciteitsnet. Bijvoorbeeld omdat de voorzieningen in een regio beperkt zijn.
 

Waarom dit webinar?

Na dit webinar kent u de rol die u als gemeente kunt vervullen bij netinpassing en netcongestie bij zonne-energieprojecten. Door voorbeelden uit de praktijk weet u hoe gemeenten en andere partijen hiermee omgaan. Stel uw vragen via de chat aan de aanwezigen in de studio.

Voor wie is dit webinar?

Werkt u voor een gemeente of provincie? Heeft u als ambtenaar vanuit duurzaamheidsdoelstellingen en/of ruimtelijke ordening te maken met de stimulering van zonne-energie? Of voelt u zich verbonden met dit onderwerp? Geef u dan nu op voor dit webinar.

Meld u nu aan

Meld u aan voor het webinar van 22 september over zonne-energie en netinpassing - Rol gemeente

Verdiepingssessie 26 september

In een aansluitende verdiepingssessie richten wij ons alleen op ambtenaren van gemeenten en provincies. Of ambtenaren die vanuit duurzaamheidsdoelen en/of ruimtelijke ordening werken met de stimulering van zonne-energie.  Lees meer over deze verdiepingssessie en hoe u zich kunt opgeven.

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?