Verdiepingssessie Zonne-energie en netinpassing - Aan de slag

Gepubliceerd op:
27 juni 2022

Hoe gaan gemeenten en andere partijen om met een overbelast elektriciteitsnetwerk (netcongestie)? Wat is uw rol als gemeente en welke mogelijkheden heeft u bij zonne-energie en netinpassing? In deze verdiepingssessie gaat u aan de slag met oplossingen.

maandag
26 september
13:00 - 17:00

Locatie

Jaarbeurs Utrecht
Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht
NL

Deelname

Gratis

Organisatoren

  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Vind deze middag in Utrecht samen met collega’s van andere gemeenten oplossingen en manieren van aanpakken voor netinpassing bij projecten met installaties voor zonne-energie. Bijvoorbeeld het vraagstuk in uw gemeente. Deel uw ervaringen, hoor wat anderen tegenkomen en hoe zij dingen aanpakken. We verdiepen ons in een vraagstuk in groepen van maximaal 15 personen.

Deze verdiepingssessie is een vervolg op het webinar op 22 september.

Voor wie is deze verdiepingssessie?

Dit vervolg is alleen bedoeld voor ambtenaren van gemeenten en provincies. Of ambtenaren die vanuit duurzaamheidsdoelen en/of ruimtelijke ordening werken met de stimulering van zonne-energie.

Voor het webinar van 22 september nodigen wij graag iedereen uit die zich verbonden voelt met dit onderwerp. 

Meld u nu aan

Meld u aan voor de verdiepingssessie van 26 september over zonne-energie en netinpassing - Aan de slag

Webinar 22 september

Bij projecten voor zonne-energie-installaties gaat het vaak over de netinpassing. Het elektriciteitsnetwerk kan soms, lokaal of regionaal, de veranderende productie en vraag niet aan. De aanvraag en aansluiting op het net gaan dan niet volgens protocol. De reden voor de vertraging is vaak netcongestie, bijvoorbeeld omdat de voorzieningen in een regio beperkt zijn. Lees meer over dit webinar en hoe u zich kunt opgeven.

In opdracht van:
  • Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Bent u tevreden over deze pagina?