Service menu right

Financiering voor Internationaal Ondernemen

Heeft u moeite met het financieren van uw buitenlandse projecten? De overheid kan helpen!

Nederlandse ondernemers kunnen gebruikmaken van de volgende 2 fondsen om kansen te benutten in het buitenland. Ook in opkomende markten en ontwikkelingslanden.

 • Dutch Good Growth Fund (DGGF)
 • Dutch Trade and Investment Fund (DTIF).

Deze fondsen verstrekken een deel van de lening, garanties, exportfinanciering of een exportverzekering. Zo komt u snel een stap verder met uw internationale ambities!

   Waar wilt u investeren?

   Wilt u investeren in of exporteren naar:

   • een opkomende markt of ontwikkelingsland?
    DGGF kan u verder helpen bij de financiering. Uw investering moet wel bijdragen aan de ontwikkeling van het land. Bijvoorbeeld door in dat land werkgelegenheid te scheppen.
   • een land dat geen ontwikkelingsland is?
    DTIF kan u verder helpen bij de financiering. Dit fonds biedt ondersteuning aan Nederlandse bedrijven in alle landen, behalve de DGGF-landen, het Caraïbisch gebied en Nederland.

   Komt u in aanmerking voor financiering?

   Twee belangrijke voorwaarden voor financiering of exportkredietverzekering:

   1. u bent in Nederland gevestigd en
   2. u heeft een goed onderbouwd businessplan.

   Waarom doet de overheid dit?

   Voor een bank kan het risicovol zijn om financiering te verstrekken aan ondernemers die in het buitenland willen investeren. Vaak omdat het gaat om kleinere, minder rendabele kredieten; ook voor landen met een hoog investeringsrisico.
   Zonder deze kredieten missen Nederlandse ondernemers kansen in het buitenland. Daarom biedt het ministerie van Buitenlandse Zaken financieringsmogelijkheden aan bedrijven met een goed investeringsplan.