Digital Europe: Enlarging Existing or Launching New Cross-Border SOC Platforms
Deze Digital Europe subsidie is voor het opzetten van nieuwe Security Operations Center (SOC) platforms en voor ondersteuning van platforms die al eerder opgezet zijn vanuit het Digital werkprogramma 2021-2022. De nadruk ligt op processen en instrumenten om opkomende cyberaanvallen te voorkomen, op te sporen en te analyseren. Alleen door de overheid aangewezen nationale SOC's kunnen subsidie aanvragen.
Praktische informatie
- Aanvraagperiode: 4 juli 2024 - 21 januari 2025 17:00 CET
- Budget: € 5 miljoen
- Verwacht aantal gefinancierde projecten: 2
- Schatting projectduur: 36 maanden
- Subsidieprogramma: Digital Europe
Voorwaarden
De nadruk ligt op processen en instrumenten om opkomende cyberaanvallen te voorkomen, op te sporen en te analyseren. Ook ligt de focus op de aankoop en/of opname van gemeenschappelijke (automatiserings)instrumenten, processen en gedeelde data-infrastructuren voor het beheer en delen van operationele informatie op het gebied van cyberbeveiliging in de hele EU.
Projecten moeten aan één of meer van onderstaande doelen bijdragen:
- Verbeteren en in stand houden van het gezamenlijke situationele bewustzijn en de capaciteiten op het gebied van detectie en Cyber Threat Intelligence (CTI). SOC-platforms ondersteunen de ontwikkeling van beter presterende gegevensanalyse-, opsporings- en responsinstrumenten, door bundeling van meer gegevens, inclusief nieuwe interne gegevens die de consortialeden ophalen.
- Een bredere bundeling van belangrijke gegevens en CTI, en de verspreiding van dreigingsinformatie op grote schaal en onder een grote en diverse groep actoren mogelijk maken. Denk aan Cybersecurity Emergency Response Teams, Cyber Security Incident Response Teams, Information Sharing and Analysis Centers, exploitanten van kritieke infrastructuren.
- Nieuwe instrumenten op basis van geavanceerde kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence) en Machine Learning (ML), gegevensanalyse en andere belangrijke technologieën voor cyberbeveiliging. Aan de basis hiervan liggen onderzoeksresultaten, testen en validaties in werkelijke omstandigheden, in combinatie met toegang tot supercomputerfaciliteiten (bijvoorbeeld om samenhang en opsporingskenmerken van platforms over de grens te versterken).
- Zonder vertraging belangrijke informatie verstrekken aan netwerken en entiteiten die verantwoordelijk zijn voor de operationele samenwerking op het gebied van cyberbeveiliging en het crisisbeheer op EU-niveau.
Lees meer over deze subsidie op het Funding & Tender Portal van de Europese Commissie (subsidiecode DIGITAL-ECCC-2024-DEPLOY-CYBER-07-SOCPLAT).
Criteria voor indienen
Deze subsidie is exclusief bedoeld voor publieke instellingen die optreden als nationale SOC's.
Vragen over cybersecurity subsidies?
Hulp nodig bij het vinden van de juiste subsidie? Vul dan ons contactformulier in en een adviseur neemt contact met u op voor persoonlijk advies.
"Wij zijn uitstekend begeleid tijdens een recente projectindiening voor het Digital Europe Programma. Dit heeft ertoe bijgedragen dat wij ons succesvol konden profileren voor dit subsidieprogramma met een winnend projectvoorstel."